Таке масло можна зберігати в холодильнику кілька днів. Найсмачніше воно з підсмаженими тостами.
Часникове масло — чудовий варіант намазки на тости. Воно готується дуже швидко, має приємний аромат, а зелень робить його смак ще яскравішим. Таке масло можна зберігати в холодильнику в скляній баночці та насолоджуватися ним не один день. Своїм рецептом такої страви поділилася кулінарна блогерка Ольга Головіна.
Часникове масло
Інгредієнти:
- масло вершкове 82,5% — 200 г;
- часник — 15 великих або 20-25 маленьких зубчиків;
- петрушка і кріп — по 10-15 г;
- сіль — чайна ложка без гірки;
- олія соняшникова — 60 мл.
Спосіб приготування:
Очищений часник викласти у форму або будь-який вогнетривкий посуд, додати рослинну олію і запекти в духовці, розігрітій до 190 градусів, до золотистого кольору і м'якості. На це піде близько 20 хвилин. Під час запікання часник потрібно перемішувати, щоб він не підгорів.
Холодне вершкове масло помістити в чашу блендера, туди ж додати вистиглий часник разом з олією, в якій він запікався, зелень, спеції та олію, все перебити до однорідної маси. Готове масло, що має дуже ніжну консистенцію, скласти в скляну тару і можна куштувати.
Читайте також:
Намазка із сардини та картоплі: бюджетно і смачно
Намазка зі шпротів із сиром і яйцем: смачна закуска за 15 хвилин
Намазка з тунця, огірків і вершкового сиру: смачна закуска за 15 хвилин