За смаком він трохи нагадує знамениту "Прагу". Але виходить більш вишуканим.
Торт "Трюфель", звісно, можна купити в кондитерській. І він буде дуже смачним. А можна приготувати самостійно. Головне використовувати якісні інгредієнти: хороший білий шоколад і жирні натуральні вершки. Рецептом поділилися на сайті Inoeda.
Торт "Трюфель"
Інгредієнти:
- темний цукор — 200 г;
- гіркий шоколад (70% какао) — 220 г;
- шість яєць;
- какао-порошок — 2 ст. л.;
- вершкове масло — 220 г;
- сода — 0,25 ч. л.;
- розчинна кава — 2 ч. л.;
- вершки жирністю 35% — 3 ст. л.;
борошно — 150 г.
Для глазурі:
- темний цукор — 1 ч. л.;
- гіркий шоколад (70% какао) — 100 г;
- вершки жирністю 35% — 200 мл.
Для крему:
- білий шоколад — 150 г;
- вершки жирністю 35% — 300 мл.
Торту знадобитися ніч, щоб стати ідеальним. Тож готуйте його напередодні подачі. Шоколад наламайте невеликими шматочками, масло наріжте кубиками. Розчинну каву розведіть у 50 мл гарячої води.
Покладіть шоколад і масло в сотейник, влийте каву. Поставте на середній вогонь і розтопіть, помішуючи. Відразу зніміть із вогню. Тут головне не перетримати.
У велику миску просійте борошно з содою і какао-порошком, додайте цукор і перемішайте. Яйця збийте вінчиком. Продовжуючи збивати, влийте вершки. Додати отриману суміш у миску з борошном, перемішайте до однорідності. Це і буде ваше тісто для коржів.
Акуратно влийте в тісто розтоплений з маслом шоколад. Обережно перемішайте дерев'яною або силіконовою лопаткою, поки не вийде маса однорідної консистенції.
Прямокутну форму для випічки змастіть вершковим маслом і застеліть пергаментом. Влийте тісто. Поставте в розігріту до 160°С духовку на 40-50 хв. Після дайте охолонути у формі. Дістаньте, загорніть у пергамент і поставте в холодильник на ніч. Від розміру форми залежатиме висота торта. У формі розміром 20х20 см бісквіт вийде досить високим і легко розріжеться на три коржі.
І готуйте крем, він же ганаш. Білий шоколад натріть на тертці. Вершки доведіть до кипіння й одразу ж зніміть із вогню. Додайте шоколад і перемішайте. Влийте 1 ст. л. киплячої води. Перемішуйте, поки суміш не стане однорідною. Дайте охолонути до кімнатної температури і поставте в холодильник на одну годину.
Ганашу дайте охолонути до кімнатної температури, потім поставте в холодильник на годину. Збити шоколадну суміш міксером протягом двох хвилин. Крем для торта готовий.
Розділіть отриманий крем на дві порції. Першу розподіліть по двох коржах, складіть один на одного і помістіть на велику тарілку. Накрийте третім. І готуйте глазур для торта. Гіркий шоколад охолодіть у холодильнику, натріть на середній або великій тертці.
Вершки разом із цукром доведіть до кипіння та зніміть із вогню. Додайте тертий шоколад і 1 ст. л. киплячої води. Перемішуйте, поки шоколад повністю не розчиниться.
Застеліть робочу поверхню аркушем пергаменту, поставте торт і змастіть верх і боки торта половиною шоколадної глазурі. Дайте трохи застигнути і промажте ще раз. Перед подачею торт можна присипати просіяним порошком какао.
Готовому торту "Трюфель" необхідно перед подачею дайте постояти в холодильнику близько двох годин.
Читайте також:
Чорничний чізкейк із білою помадкою: рецепт дивовижного десерту без випічки
Торт без випічки з печива та фруктів: рецепт смачного десерту
Якщо банани перезріли: простий рецепт печива з шоколадною стружкою