Якщо банани перестиглі: простий рецепт печива з шоколадною стружкою

рецепт печива з перестиглим бананом, шоколадні дропси, кокосова стружка, рецепт
Фото: pixabay.com | Гарне печиво для перекусу з мінімумом цукру

З перестиглими бананами можна не тільки випікати печиво, а й робити смачні смузі з молоком та іншими фруктами та ягодами.

Якщо у вас завалявся хоча б один банан, який шкода викинути, використайте його для приготування чудового печива з мінімумом цукру.

Інгредієнти:

  • банани — 1 шт.;
  • борошно — 100 г;
  • кокосова стружка — 50 г;
  • шоколадні дропси — 50 г;
  • цукор — 40 г;
  • олія — 20 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Зніміть скоринку з банана, розламайте його на шматочки і складіть у миску.

Fullscreen
Фото: pixabay.com

Додайте цукор і розминайте фрукт виделкою, поки він не перетвориться на однорідне пюре. Влийте у нього олію і ще раз добре все перемішайте.

Просійте борошно через решето і змішайте його з розпушувачем. Суміш додайте до бананового пюре і замісіть тісто. Наприкінці введіть у нього кокосову стружку.

У готове тісто вмішайте шоколадні дропси або крихту. Постарайтеся довго не вимішувати тісто із шоколадом, аби він не розтанув.

Застеліть деко пергаментом. Двома ложками сформуйте печиво і викладіть його на деко. Випікайте у духовці за температури 180° градусів впродовж 15 хвилин. Коли печиво буде готове, дістаньте його і дайте охолонути.

Важливо
Сочники з сиром і бананом: рецепт ніжної випічки
Сочники з сиром і бананом: рецепт ніжної випічки

Читай також:

Бананові сирники: рецепт легкого та ніжного десерту

Млинці з "Нутеллою" та бананом: сніданок, про який мріє кожен

Смачний холодний десерт: як приготувати банановий чізкейк