Розділи
Матеріали

Запечена свинина з ананасами: рецепт святкової страви

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Запечена свинина з ананасами

За цим рецептом свинина виходить дуже ніжною. А ананас надає їй пікантності та аромату.

Це святковий рецепт, але ніхто вам не завадить приготувати свинину і просто так, серед тижня. М'ясо відмінно зберігається в холодильнику і його можна подавати на вечерю з картопляним пюре, простим білим рисом, або запеченими овочами.

Запечена свинина з ананасами

Інгредієнти:

  • свинина карбонад — 1,5 кг;
  • ананас — ½ шт;
  • гірчиця зернова — 30 г;
  • мед рідкий — 3 ч. л.;
  • шість зубчиків часнику;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • соєвий соус — 60 мл;
  • розмарин, сіль, перець.

Викладіть м'ясо жиром догори і зробіть на поверхні кілька надрізів не до кінця, трохи нижче середини м'якоті. Посоліть і поперчіть надрізи всередині та м'якоть зовні. Змастіть м'ясо зерновою гірчицею та медом. Натріть пропущеним через прес часником, паприкою, подрібненим розмарином і соєвим соусом.

Залиште маринуватися м'ясо хоча б на годину.

В ананаса відріжте хвостик, очистіть його від шкірки та розріжте навпіл уздовж. Видаліть серцевину і наріжте на скибочки середньої товщини. У кожен надріз свинини вставте скибочку ананаса.

Перекладіть м'ясо з ананасами у форму для випікання, покрийте двома шарами фольги.

Готуйте свинину в заздалегідь розігрітій до 180-200 градусів духовці мінімум годину. Після зніміть фольгу і відправте м'ясо в духовку ще на 30 хвилин.

Після перекладіть м'ясо на дошку і наріжте на скибочки між надрізами, щоб не випали шматочки ананаса. Перед подачею полийте соком, що виділився.

Читайте також:

Найсмачніші маринади для гриля: топ-3 найкращих рецептів

Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі: рецепт ситної страви на вечерю

Виходить смачна і соковита: рецепт тушкованої печінки