Розділи
Матеріали

Із смачним кремом та кислинкою: рецепт торта Монастирська хата

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Торт Монастирська хата

Торт "Монастирська хата" – це дуже красивий та надзвичайно смачний тортик. І його легше приготувати, ніж ви думаєте.

Торт "Монастирська хата" відомий не тільки під цією назвою. Але він дує впізнаваний: трубочки із вишневим джемом залиті ніжним кремом, а зверху все покрите шоколадом.

Існують різні рецепти тортів "Монастирська хата", але це один із найсмачніших. Рецептом поділились на сайті Studiocake.

Історія торту така. Хоча, це, можливо, просто легенда, але цікава. Вважається, що в оригінальному рецепті в начинці була не вишня, а чорнослив. Саме він символізував "чернецтво", або ченців. Однак історія замовчує, хто ж перший приготував такий десерт. Його ще називають "сотами", "куренем", "хатинкою під снігом", "дівочим монастирем" тощо. Навіть тісто готують різне.

Торт "Монастирська хата"

Інгредієнти:

Для тіста:

  • сметана — 200 г;
  • масло вершкове — 250 г;
  • борошно — 4 склянки;
  • сода — третина чайної ложки;
  • цукор — 1 склянка;
  • щіпка сіль.

Для начинки:

  • вишня заморожена (600 г без кісточок);
  • крохмаль (1 стол. ложка).

Для крему:

  • сметана 20% — 700 г;
  • пудра цукрова — 1 склянка;
  • пакетик ванільного цукру;
  • чорний шоколад для прикрашання.

Щоб приготувати тісто, потрібно взяти сметану (200 г). Додайте соду, яку можна не гасити.

Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб стало м'яким. Міксером збиваємо масло, трохи посоливши. Засипати цукор під час збивання.

До масляної маси додати сметанну. Змішати акуратно ложкою.

Просійте борошно і поступово всипати її в масляну-сметанну масу, не допускаючи появу грудочок. Перемішайте ретельно. Кількість борошна можна регулювати – головне, щоб в результаті у вас вийшла пластичне тісто. Тісто приберіть в холодильник на дві години, накривши його харчовою плівкою.

Далі готуємо крем. Беремо сметану, цукрову пудру і цукор ванільний – все змішуємо і збиваємо вінчиком. Якщо крем виходить рідкий — це не критично, він застигне у холодильнику. Готовий крем поставте у холодильник.

Тісто дістаємо, ділимо на три частини – дві приберемо назад в холодильник, а одну розкачайте. У вас вийде коржик приблизно 30 на 20 см. Розрізаємо цей пласт на п’ять рівних частин.

Вишню заздалегідь розморожувати не потрібно – беремо її і змішуємо з крохмалем. Якщо Ви використовуєте кислі ягоди, можна додати до них цукрову пудру. Викладаємо вишеньки в ряд на кожну смужку тесту з п’яти частин, потім защипуємо їх краю.

Викладаємо отримані трубочки на деко. Змащуємо маслом деко, або застеляємо пергаментом. Печемо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Беремо наступні порції тіста і робимо те саме.

В результаті у вас вийде 15 штук трубочок із вишнями. Формуємо торт. Спочатку п’ять штук, змащуємо сметанним кремом. Далі – 4 трубочки, знову змащуємо. І так далі – вийде відома нам конструкція. Самий верхній шар змазати кремом і прикрасимо тертим шоколадом якщо є охота. Все, ваш торт готовий. Ставимо його у холодильник.

Читайте також:

"Невидимий" яблучний пиріг готується майже без цукру та борошна: рецепт найніжнішого десерту

Торт із карамеллю та шоколадом: рецепт смачної випічки

Швидкий та смачний тортик: рецепт цікавого десерту