"Невидимий" яблучний пиріг готується майже без цукру та борошна: рецепт найніжнішого десерту
Це італійський рецепт пирога. І він виходить дуже смачним і не надто калорійним, бо цукру в ньому мало.
"Невидимий" яблучний італійський пиріг готується на молоці, майже без цукру і без борошна. Цікаво, але також цей пиріг називають французьким, хоча придумали його сестри-італійки Сімілі. А популярним він став після того, як його приготував блогер із Франції. Рецептом поділилися на сайті Chef Black Pepper.
"Невидимий" яблучний пиріг
Інгредієнти:
- 1 кг яблук;
- 2 яйця;
- 50 г цукру;
- 20 г вершкового масла;
- 100 мл молока;
- 70 г борошна;
- 1 ч л розпушувача;
- 1/2 ч л кориці та дрібка солі.
Яйця розбийте у велику миску, збийте з цукром до білої піни. Розтопіть вершкове масло, поступово додайте до решти інгредієнтів і продовжуйте збивати. Поступово додайте молоко і знову збийте. Додайте дрібку солі та розпушувач. Просійте борошно в тісто разом із корицею і добре розмішайте.
Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте на тонкі скибочки ножем або мандоліною.
Покладіть яблука в миску з тістом і акуратно перемішайте.
Тіста буде дуже мало, практично це будуть скибочки яблук і трохи тіста, тому пиріг і називають невидимим.
Форму (18 х 24см, або 20-22 см діаметром) змастіть вершковим маслом, посипте борошном і струсіть зайве.
Викладіть тісто з яблуками у форму. І запікайте 40 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.
Дайте повністю охолонути і посипте цукровою пудрою. Пиріг готовий.
Читайте також:
Млинцевий торт із ягідним джемом: готуємо дуже красивий і смачний десерт
Солодкі рулети з лаваша: рецепт дуже простих і швидких десертів