"Невидимий" яблучний пиріг готується майже без цукру та борошна: рецепт найніжнішого десерту

"Невидимий" яблучний пиріг, італійський яблучний пиріг, пиріг із яблуками
Фото: Facebook Fatto in casa da Benedetta | "Невидимий" яблучний пиріг

Це італійський рецепт пирога. І він виходить дуже смачним і не надто калорійним, бо цукру в ньому мало.

"Невидимий" яблучний італійський пиріг готується на молоці, майже без цукру і без борошна. Цікаво, але також цей пиріг називають французьким, хоча придумали його сестри-італійки Сімілі. А популярним він став після того, як його приготував блогер із Франції. Рецептом поділилися на сайті Chef Black Pepper.

"Невидимий" яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук;
  • 2 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 20 г вершкового масла;
  • 100 мл молока;
  • 70 г борошна;
  • 1 ч л розпушувача;
  • 1/2 ч л кориці та дрібка солі.

Яйця розбийте у велику миску, збийте з цукром до білої піни. Розтопіть вершкове масло, поступово додайте до решти інгредієнтів і продовжуйте збивати. Поступово додайте молоко і знову збийте. Додайте дрібку солі та розпушувач. Просійте борошно в тісто разом із корицею і добре розмішайте.

Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте на тонкі скибочки ножем або мандоліною.

Покладіть яблука в миску з тістом і акуратно перемішайте.

Тіста буде дуже мало, практично це будуть скибочки яблук і трохи тіста, тому пиріг і називають невидимим.

Форму (18 х 24см, або 20-22 см діаметром) змастіть вершковим маслом, посипте борошном і струсіть зайве.

Викладіть тісто з яблуками у форму. І запікайте 40 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

Дайте повністю охолонути і посипте цукровою пудрою. Пиріг готовий.

Читайте також:

Млинцевий торт із ягідним джемом: готуємо дуже красивий і смачний десерт

Солодкі рулети з лаваша: рецепт дуже простих і швидких десертів

Просто змішайте вівсянку та яблука: рецепт смачної шарлотки