Біляші – це апетитне та ситне частування для всієї родини. І тісто треба обирати ретельно.
Рум’яні біляші із соковитою начинкою – це смачна страва, яку легко приготувати. А готові біляші можна взяти на пікнік, або на роботу. І вони чудово смакують із томатним соком. Рецептом поділились на сайті Kolizhanka.
Смажені біляші з тістом на кефірі виходять дуже пишними та соковитими.
Смажені біляші з тістом на кефірі
Інгредієнти:
- борошно – 330 г;
- фарш м’ясний – 250 г;
- кефір – 250 мл;
- дріжджі свіжі/сухі – 1 ч. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- велика цибулина;
- перець чорний мелений, та олія рослинна – для смаження.
Розведіть дріжджі в теплому кефірі, та додайте дві столові ложки рослинної олії. Додайте 100 грамів борошна і добре все перемішайте. Поставте миску з опарою у теплому місці. Через годину додайте сіль.
Висипаємо борошно, що залишилося, і замішуємо однорідне тісто, формуємо акуратну грудку. Залишаємо у теплому місці на одну годину.
Змішуємо м’ясний фарш з подрібненою цибулею, сіллю та меленим перцем.
Тісто розминаємо руками, ділимо на акуратні кульки та притискаємо їх руками. Розкочуємо. По центру кожного пляцка кладемо начинку. З’єднуємо краї тіста навколо начинки, залишаючи в центрі невеликий отвір.
Обсмажуємо біляші у сковороді з олією. Після перекладаємо їх на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
Смажені біляші із тістом на кефірі готові.
Читайте також:
Як приготувати пиріг з листкового тіста з м'ясом: простий рецепт смачного пирога
Ідеальні пиріжки для схуднення: всього за 10 хвилин (відео)
Шніцелі зі свинини по-старочеськи: рецепт смачної м'ясної страви