Як приготувати біляші: найкращий рецепт тіста на кефірі

Смажені біляші з тістом на кефірі, біляші, тісто для біляшів, тісто на кефірі
Фото: delovcusa.com | Смажені біляші з тістом на кефірі

Біляші – це апетитне та ситне частування для всієї родини. І тісто треба обирати ретельно.

Рум’яні біляші із соковитою начинкою – це смачна страва, яку легко приготувати. А готові біляші можна взяти на пікнік, або на роботу. І вони чудово смакують із томатним соком. Рецептом поділились на сайті Kolizhanka.

Смажені біляші з тістом на кефірі виходять дуже пишними та соковитими.

Смажені біляші з тістом на кефірі

Інгредієнти:

  • борошно – 330 г;
  • фарш м’ясний – 250 г;
  • кефір – 250 мл;
  • дріжджі свіжі/сухі – 1 ч. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • велика цибулина;
  • перець чорний мелений, та олія рослинна – для смаження.

Розведіть дріжджі в теплому кефірі, та додайте дві столові ложки рослинної олії. Додайте 100 грамів борошна і добре все перемішайте. Поставте миску з опарою у теплому місці. Через годину додайте сіль.

Висипаємо борошно, що залишилося, і замішуємо однорідне тісто, формуємо акуратну грудку. Залишаємо у теплому місці на одну годину.

Змішуємо м’ясний фарш з подрібненою цибулею, сіллю та меленим перцем.

Тісто розминаємо руками, ділимо на акуратні кульки та притискаємо їх руками. Розкочуємо. По центру кожного пляцка кладемо начинку. З’єднуємо краї тіста навколо начинки, залишаючи в центрі невеликий отвір.

Обсмажуємо біляші у сковороді з олією. Після перекладаємо їх на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Смажені біляші із тістом на кефірі готові.

Читайте також:

Як приготувати пиріг з листкового тіста з м'ясом: простий рецепт смачного пирога

Ідеальні пиріжки для схуднення: всього за 10 хвилин (відео)

Шніцелі зі свинини по-старочеськи: рецепт смачної м'ясної страви