Розділи
Матеріали

Красива й дуже смачна: як приготувати тришарову сирну паску

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Тришарова сирна паска

Для цієї паски не потрібні сирі яйця, і не треба запікати паску в духовці.

Якщо любите сирну паску, то спробуйте приготувати паску з трьох шарів. До сиру додають желатин, тому вона добре тримає форму. І не додають сирі яйця, що є гарною новиною для тих, хто побоюється їх використовувати. Рецептом поділилися на сайті Shuba.Life.

І, готуючи цю паску, можна експериментувати зі смаками, кольорами та формою.

Джем можна брати будь-який, головне — не надто рідкий, сир — будь-якої жирності.

Тришарова сирна паска

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний — 600 г;
  • шоколад чорний — 60 г;
  • джем до вашого смаку — 50 г;
  • цукрова пудра — 30 г;
  • куркума – 0,5 ч. л.;
  • вершки — 240 мл;
  • желатин — 8 г;
  • вода — 50 мл.

Кисломолочний сир розділіть на три рівні частини. У першу частину додайте джем, у другу — цукрову пудру та куркуму (вона надасть жовтуватий колір), а третю поки залиште без інгредієнтів.

Гіркий шоколад дрібно порубайте ножем або натріть на тертці. Желатин замочіть у 50 мл холодної кип’яченої води.

Вершки нагрійте в каструлі до появи перших бульбашок. Далі зніміть з вогню й додайте туди желатин. Розмішайте все вінчиком, поки желатин повністю не розчиниться.

У миску із сиром і джемом влийте 80 мл вершків, стільки ж влийте в сир із куркумою та цукровою пудрою. У вершки, які лишилися в каструлі, додайте шоколад і розмішайте до його повного розчинення. Можна поставити на маленький вогонь.

Влийте шоколадну масу в миску із сиром без добавок. Збийте вміст кожної миски із сиром блендером.

Форму для паски або глибоку миску (якщо немає форми) вистеліть вологою марлею.

Викладіть сирну масу з усіх трьох мисок у форму пошарово в будь-якому порядку за бажанням. Накрийте верхівку форми вільними краями марлі та приберіть у холодильник на 10-12 годин. Потім дістаньте паску з форми й подавайте до столу. Можна прикрасити розтопленим шоколадом.

Читайте також:

Сирна паска без сирих яєць: як приготувати святкову страву

Жовто-сині та неповторні: як пофарбувати яйця на Великдень натуральними інгредієнтами

М'якше пуху: рецепт найніжніших великодніх пасок від Валерія Пономаря