Сирна паска без сирих яєць: як приготувати святкову страву
![Сирна паска Сирна паска, сирна паска без сирих яєць, паска з сиру, паска з сиру](https://focus.ua/static/storage/thumbs/920x465/0/b8/6c881f32-fecabcaace15b42609b54d687f351b80.jpg?v=7013_1)
Великдень уже скоро, відзначається 5 травня. І час готувати рецепти для святкового столу.
Сирна паска готується досить просто. Приготована за цим рецептом, вона виходить смугастою: шоколадною та ванільною. І ніч стоїть у холодильнику, щоб потішити вас уранці. І головне, у ній немає сирих яєць. Саме цей інгредієнт зазвичай бентежить тих, хто хоче приготувати сирну паску на святковий стіл.
Сирна паска
Інгредієнти:
- вершкове масло — 100 г;
- волоські горіхи — 200 г;
- свіжі ягоди для прикраси;
- сир — 700 г;
- гіркий шоколад — 200 г;
- цукрова пудра — 5 ст. л.;
- вершки 35% — 500 мл.
Спочатку підготуйте шоколад для шоколадного шару. Поламайте його, покладіть у сотейник, влийте 100 мл вершків і розтопіть на водяній бані. Дайте охолонути. Волоські горіхи подрібніть.
Вершки, що залишилися для паски, збийте міксером до отримання пишної маси однорідної консистенції. Сир двічі протріть через дрібне сито і розділіть навпіл, розкладіть по двох мисках.
Вершкове масло розм'якшіть до кімнатної температури. В одну частину сиру додати 2/3 збитих вершків, половину вершкового масла і 3 ст. л. цукрової пудри. Збийте міксером до отримання однорідної маси і додайте половину подрібнених горіхів. У другу частину сиру покладіть шоколад, масло, вершки та цукрову пудру, що залишилися. Ретельно перемішайте, і додайте горіхи, що залишилися.
Форму для паски вистеліть вологою марлею і викладіть шоколадний і не шоколадний сир шарами.
Накрийте форму кінцями марлі. Зверху покладіть невеликий вантаж. Залиште паску за кімнатної температури на кілька годин і поставте на ніч у холодильник.
Перед подачею до столу переверніть паску на велику плоску тарілку, акуратно зніміть форму і тканину. Прикрасьте свіжими ягодами, скибочками фруктів, листочками м'яти, або натертим шоколадом.
Читайте також:
Великдень 2024: рецепт шоколадної паски з начинкою
Десерт а-ля "Бонжур": як приготувати його вдома своїми руками
Печиво зі згущеним молоком: як швидко приготувати неймовірний десерт