Розділи
Матеріали

Курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі: ідеальне м'ясо до будь-якого гарніру

Оксана Ханас
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/2264

Соус надає курячому м'ясу неймовірного аромату та робить його ніжним і соковитим.

Якщо приготувати курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі, ви отримаєте неймовірно смачну та вишукану страву, здивувавши всіх поєднанням інгредієнтів і кінцевим результатом. Приготоване в такий спосіб куряче м'ясо виходить соковитим, смачним та ідеально підходить до будь-якого гарніру. Як його зробити, розповіли в блозі "Консервація та кулінарія".

Курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 3 шт;
  • гарбуз — 200 г;
  • цибуля — 80 г;
  • томатна паста — 1 ст. л;
  • сметана — 2 ст. л;
  • олія рослинна — 2 ст. л;
  • лавровий лист — 2 шт;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • вода гаряча — 300 мл.

Спосіб приготування:

Гарбуз очистити від шкірки, м'якоть натерти на середній тертці. Цибулю порізати маленькими кубиками.

Сковорідку прогріти і змастити олією, викласти стегна, обсмажити на сильному вогні по кілька хвилин з кожного боку, щоб курка злегка підрум'янилася. Перекласти їх на тарілку.

У ту саму сковороду викласти гарбуз і цибулю, обсмажити 3 хвилини, помішуючи. Потім додати до нього сметану і томатну пасту.

Влити гарячу воду, додати сіль, перець і лавровий лист. Перемішати, довести до кипіння і тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.

У соус викласти курку, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 35–45 хвилин.

Читайте також:

Курячі стегенця з медом і томатним соусом: як приготувати смачну страву

Класика французької кухні: фрикасе з курки з печерицями

Курячі стегенця в червоному вині з беконом і грибами: ідеальний рецепт смачної вечері