Розділи
Матеріали

Торт Панчо з вишнею: оригінальний рецепт класичного десерту

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Торт "Панчо" з вишнями

Торт "Панчо" зазвичай готують з ананасами. Але з вишнею він виходить не менш смачним.

Готується торт "Панчо" зазвичай з ананасом. І це один із найпростіших у приготуванні тортів, який незмінно виходить навіть у найнедосвідченіших кулінарів. Торт "Панчо" можна приготувати і з вишнею.

Торт "Панчо" з вишнею

Інгредієнти:

Для коржів:

  • борошно — 260 г;
  • три яйця;
  • сметана 20% — 280 г;
  • цукор — 170 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • какао-порошок — 40 г;
  • розпушувач — 11 г;
  • сіль.

Для крему та прикраси:

  • сметана 30% — 900 г;
  • цукор — 250 г;
  • консервована вишня без кісточок і сиропу — 400 г;
  • гіркий шоколад — 50 г.

Спочатку приготуйте коржі. Для цього яйця збийте із сіллю, звичайним і ванільним цукром до отримання пишної світлої маси однорідної консистенції. Додайте сметану. Збийте ще раз.

Борошно просійте з какао-порошком і розпушувачем. Потім поступово додавайте борошняну суміш у яєчно-сметанну масу, перемішуючи вінчиком або міксером на низькій швидкості.

Форму діаметром 20-22 см вистеліть папером для випічки. Духовку нагрійте до 170 градусів. Вилийте тісто в підготовлену форму і розрівняйте. Випікайте близько 35 хвилин. Дайте повністю охолонути.

Корж для торта розріжте на два шари. Нижній відкладіть. Верхній наріжте невеликими кубиками. Миску місткістю два літри і з діаметром верхньої частини 20 см вистеліть харчовою плівкою та змастіть рослинною олією.

І готуйте крем. Сметану збийте міксером із цукром. Вишню викладіть на сито і злегка відіжміть.

Час збирати торт "Панчо". Шматочки шоколадного коржа вмочуйте в сметанний крем і викладайте в підготовлену миску, чергуючи з вишнею. Крем, що залишився, вилийте зверху і накрийте цілим круглим коржем. Накрийте верх плівкою і приберіть у холодильник на 4 години, а краще на ніч.

Вранці зніміть плівку з верху торта. Покладіть на нього велику плоску тарілку й обережно переверніть торт на тарілку та зніміть плівку. Шоколад розтопіть і перекладіть у кондитерський мішок. Прикрасьте торт зверху шоколадними візерунками і дайте застигнути.

Торт "Панчо" можна приготувати і зі свіжою вишнею. Але вона занадто соковита. Це потрібно враховувати. Можна додати в торт і подрібнені горіхи.

Читайте також:

Найсмачніший десерт: рецепт торта "Панчо"

Зі смачним кремом і кислинкою: рецепт торта Монастирська хата

Ананасово-кокосовий пиріг, який тане в роті: простий рецепт смачного десерту