Торт "Панчо" зазвичай готують з ананасами. Але з вишнею він виходить не менш смачним.
Готується торт "Панчо" зазвичай з ананасом. І це один із найпростіших у приготуванні тортів, який незмінно виходить навіть у найнедосвідченіших кулінарів. Торт "Панчо" можна приготувати і з вишнею.
Торт "Панчо" з вишнею
Інгредієнти:
Для коржів:
- борошно — 260 г;
- три яйця;
- сметана 20% — 280 г;
- цукор — 170 г;
- ванільний цукор — 10 г;
- какао-порошок — 40 г;
- розпушувач — 11 г;
- сіль.
Для крему та прикраси:
- сметана 30% — 900 г;
- цукор — 250 г;
- консервована вишня без кісточок і сиропу — 400 г;
- гіркий шоколад — 50 г.
Спочатку приготуйте коржі. Для цього яйця збийте із сіллю, звичайним і ванільним цукром до отримання пишної світлої маси однорідної консистенції. Додайте сметану. Збийте ще раз.
Борошно просійте з какао-порошком і розпушувачем. Потім поступово додавайте борошняну суміш у яєчно-сметанну масу, перемішуючи вінчиком або міксером на низькій швидкості.
Форму діаметром 20-22 см вистеліть папером для випічки. Духовку нагрійте до 170 градусів. Вилийте тісто в підготовлену форму і розрівняйте. Випікайте близько 35 хвилин. Дайте повністю охолонути.
Корж для торта розріжте на два шари. Нижній відкладіть. Верхній наріжте невеликими кубиками. Миску місткістю два літри і з діаметром верхньої частини 20 см вистеліть харчовою плівкою та змастіть рослинною олією.
І готуйте крем. Сметану збийте міксером із цукром. Вишню викладіть на сито і злегка відіжміть.
Час збирати торт "Панчо". Шматочки шоколадного коржа вмочуйте в сметанний крем і викладайте в підготовлену миску, чергуючи з вишнею. Крем, що залишився, вилийте зверху і накрийте цілим круглим коржем. Накрийте верх плівкою і приберіть у холодильник на 4 години, а краще на ніч.
Вранці зніміть плівку з верху торта. Покладіть на нього велику плоску тарілку й обережно переверніть торт на тарілку та зніміть плівку. Шоколад розтопіть і перекладіть у кондитерський мішок. Прикрасьте торт зверху шоколадними візерунками і дайте застигнути.
Торт "Панчо" можна приготувати і зі свіжою вишнею. Але вона занадто соковита. Це потрібно враховувати. Можна додати в торт і подрібнені горіхи.
Читайте також:
Найсмачніший десерт: рецепт торта "Панчо"
Зі смачним кремом і кислинкою: рецепт торта Монастирська хата
Ананасово-кокосовий пиріг, який тане в роті: простий рецепт смачного десерту