Баварський крем — популярний десерт, який готується без випічки. І в цьому рецепті натуральна кава надає йому бадьорого аромату.
Кавовий баварський крем — смачний і вишуканий десерт, один із варіантів приготування традиційного баварського крему. Він готується з розчинної кави, молока, яєчних жовтків, цукру та збитих вершків і ідеально підходить для подачі наприкінці святкової вечері.
Готувати його зовсім нескладно. Кінцевий результат — щось середнє між пудингом і мусом, з ніжною, м'якою консистенцією та інтенсивним ароматом. Рецептом поділилися на сайті Cookist.
Важливо, перш ніж виймати Баварський крем із форми, дайте йому застигнути в холодильнику щонайменше 4-5 годин. Щоб його було легко вийняти з форми, радимо під час подачі опустити форму на кілька секунд у гарячу воду, а потім перевернути її на сервірувальну тарілку: так буде набагато простіше.
Баварський крем із кавовим ароматом
Інгредієнти:
- молоко — 500мл;
- 4 жовтки;
- цукрова пудра — 130 г;
- розчинна кава — 3 ст. л.;
- свіжі збиті вершки — 300 мл;
- желатин порошковий — 16 г;
- рослинна олія, збиті вершки, кавові зерна.
Нагрійте молоко в каструлі, потім візьміть дві ложки молока, перелийте в окрему посудину і розчиніть у ньому каву. А потім змішайте міцну каву з іншим молоком.
Покладіть яєчні жовтки та цукор у миску і збивайте їх ручним віночком упродовж кількох хвилин, поки суміш не стане легкою та повітряною.
Додайте суміш яєць і цукру в гаряче молоко. Потім дайте суміші загуснути на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи.
Коли вершки стануть дуже гарячими, але не закиплять (ідеальна температура 70°C: її можна виміряти кухонним термометром), додайте желатин і добре перемішайте віночком, потім дайте охолонути протягом кількох хвилин.
Збийте вершки і додайте їх до кавового крему та акуратно перемішайте лопаткою.
Змастіть силіконову форму краплею рослинної олії, вилийте кавову суміш, розрівняйте лопаткою або ложкою. І поставте баварський крем у холодильник приблизно на 4-5 годин.
Коли Баварський крем застигне, акуратно переверніть його на сервірувальну тарілку і зніміть форму.
Ви можете його прикрасити свій десерт збитими вершками та кавовими зернами, або ж посипати його тертим шокладом, маленькими безе, або ж нічим не прикрашати і подавати до столу, як є.
Читайте також:
Справжній смак Італії: як приготувати шоколадний торт Тенеріна
Чудовий смак весни: покроковий рецепт пирога з полуничним кремом
Цукерки з курагою та чорносливом: як приготувати смачний десерт у домашніх умовах