Розділи
Матеріали

Баварський крем: як приготувати найніжніший десерт з ароматом кави

Дар'я Бережна
Фото: t.me/topretsept | Баварський крем із кавовим ароматом

Баварський крем — популярний десерт, який готується без випічки. І в цьому рецепті натуральна кава надає йому бадьорого аромату.

Кавовий баварський крем — смачний і вишуканий десерт, один із варіантів приготування традиційного баварського крему. Він готується з розчинної кави, молока, яєчних жовтків, цукру та збитих вершків і ідеально підходить для подачі наприкінці святкової вечері.

Готувати його зовсім нескладно. Кінцевий результат — щось середнє між пудингом і мусом, з ніжною, м'якою консистенцією та інтенсивним ароматом. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Важливо, перш ніж виймати Баварський крем із форми, дайте йому застигнути в холодильнику щонайменше 4-5 годин. Щоб його було легко вийняти з форми, радимо під час подачі опустити форму на кілька секунд у гарячу воду, а потім перевернути її на сервірувальну тарілку: так буде набагато простіше.

Баварський крем із кавовим ароматом

Інгредієнти:

  • молоко — 500мл;
  • 4 жовтки;
  • цукрова пудра — 130 г;
  • розчинна кава — 3 ст. л.;
  • свіжі збиті вершки — 300 мл;
  • желатин порошковий — 16 г;
  • рослинна олія, збиті вершки, кавові зерна.

Нагрійте молоко в каструлі, потім візьміть дві ложки молока, перелийте в окрему посудину і розчиніть у ньому каву. А потім змішайте міцну каву з іншим молоком.

Покладіть яєчні жовтки та цукор у миску і збивайте їх ручним віночком упродовж кількох хвилин, поки суміш не стане легкою та повітряною.

Додайте суміш яєць і цукру в гаряче молоко. Потім дайте суміші загуснути на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи.

Коли вершки стануть дуже гарячими, але не закиплять (ідеальна температура 70°C: її можна виміряти кухонним термометром), додайте желатин і добре перемішайте віночком, потім дайте охолонути протягом кількох хвилин.

Збийте вершки і додайте їх до кавового крему та акуратно перемішайте лопаткою.

Змастіть силіконову форму краплею рослинної олії, вилийте кавову суміш, розрівняйте лопаткою або ложкою. І поставте баварський крем у холодильник приблизно на 4-5 годин.

Коли Баварський крем застигне, акуратно переверніть його на сервірувальну тарілку і зніміть форму.

Ви можете його прикрасити свій десерт збитими вершками та кавовими зернами, або ж посипати його тертим шокладом, маленькими безе, або ж нічим не прикрашати і подавати до столу, як є.

Читайте також:

Справжній смак Італії: як приготувати шоколадний торт Тенеріна

Чудовий смак весни: покроковий рецепт пирога з полуничним кремом

Цукерки з курагою та чорносливом: як приготувати смачний десерт у домашніх умовах