Справжній смак Італії: як приготувати шоколадний торт "Тенеріна"

Шоколадний торт Тенеріна, шоколадний торт, італійський рецепт, шоколадний торт рецепт
Фото: 1000.menu | Шоколадний торт "Тенеріна"

Це неймовірно простий рецепт. Але він дозволить вам насолодитися традиційною стравою Феррари.

Торт "Тенеріна" — типовий десерт міста Феррари, який популярний у всій країні. Ніхто не може встояти перед шматочком цього фантастичного шоколадного торта. У нього хрустка щільна скоринка та м'якоть, що тане в роті. Торт "Тенеріна" — це випічка з невеликою кількістю інгредієнтів, без дріжджів. На діалекті Феррари його також називали "Torta Taclenta", що в перекладі з італійської означає "липкий". Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.

Інгредієнти розраховані на форму діаметром 24-26 см.

Торт "Тенеріна"

Інгредієнти:

  • 55% темний шоколад — 200 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • 4 середні яйця;
  • цукор — 150 г;
  • борошно — 50 г.

Спочатку подрібніть шоколад, потім перекладіть його в миску, поставлену в каструлю з водою (за можливості вода не повинна торкатися дна миски або каструлі, у яку ви наливали шоколад) і розтопіть на водяній бані, постійно помішуючи. Тільки коли шоколад уже розтоплений, але ще не став надто гарячим, додайте нарізане шматочками вершкове масло.

Розчиніть масло в шоколаді, дайте шоколадно-масляній суміші охолонути, час від часу помішуючи. Водночас відокремте яєчні жовтки від білків у дві різні великі миски. На цьому етапі додайте до білків половину цукру та збивайте, доки не отримаєте щільну пінисту суміш.

Збиті білки відставте вбік, а до жовтків всипте решту цукру. Збивайте все на помірній швидкості, доки суміш не стане легкою та пишною, на цьому етапі, продовжуючи працювати вінчиком, повільно влийте вже теплу суміш шоколаду й масла.

Продовжуйте збивати, поки не отримаєте однорідну суміш. На цьому етапі додайте збиті яєчні білки кількома порціями. Потім додайте попередньо просіяне борошно та перемішуйте лопаткою делікатними рухами знизу вгору.

У вас має вийти гладка й однорідна суміш. На цьому етапі змастіть вершковим маслом і борошном роз'ємну форму діаметром 24-26 см і вилийте в неї свіжоприготовану суміш. Випікайте в попередньо розігрітій духовці за температури 180° протягом 25 хвилин.

Після випікання дайте вашому ніжному пирогу охолонути, перш ніж виймати його з форми. Посипте зверху цукровою пудрою та подавайте до столу.

Читайте також:

Чудовий смак весни: покроковий рецепт пирога з полуничним кремом

Десерт із чорносливом, томленим у вині: рецепт вишуканих ласощів

Ідеальна сезонна випічка: рецепт свіжого полуничного пирога