Ідеальна сезонна випічка: рецепт свіжого полуничного пирога
Полуничний пиріг — це чудовий десерт, який подобається всім. Рецепт дуже простий і випічка виходить шалено смачною.
Як можна не полюбити свіжий полуничний пиріг із тим чудовим смаком крему і ягід, який повертає нас у дитинство. Хрустке пісочне тісто поєднується з оксамитовим заварним кремом, створюючи ідеальну основу для полуниці: найсоковитіших ягід весни. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.
У рецепті крему є родзинка — він приправлений імбиром. Він надає пирогу злегка гострого смаку і залишає відчуття свіжості. Полуниця, солодка, червона і соковита, не тільки смачна, а й настільки красива, тому ми рекомендуємо викладати її цілком на крем.
Свіжий полуничний пиріг
Інгредієнти
Для бази:
- пісочне тісто.
Для крему:
- 500 мл заварного крему;
- цедра імбиру.
Для декору:
- 500 г полуниці.
Щоб приготувати пиріг зі свіжою полуницею, спершу потрібно замісити пісочне тісто за цим рецептом, яке слід залишити в холодильнику щонайменше на 1 годину, щоб воно відпочило.
Потім розкачайте тісто і вистеліть форму для пирога діаметром приблизно 24 см. Випікати за температури 180° приблизно 30 хвилин.
Приготуйте заварний крем ось за цим рецептом, коли він охолоне, додайте трохи тертого імбиру. Полуницю вимийте та видаліть верхівку.
Викладаємо крем на основу з пісочного тіста і прикрашаємо зверху цілими ягодами полуниці. Можна посипати зверху цукровою пудрою, або залишити, як є.
Зберігайте свіжий полуничний пиріг у холодильнику до подачі на стіл.
Читайте також:
Традиційний італійський десерт: рецепт дуже смачного бабусиного торта