Ідеальна сезонна випічка: рецепт свіжого полуничного пирога

Свіжий полуничний пиріг, пиріг із полуницею, смачний пиріг, торт із полуницею
Фото: Getty | Свіжий полуничний пиріг

Полуничний пиріг — це чудовий десерт, який подобається всім. Рецепт дуже простий і випічка виходить шалено смачною.

Як можна не полюбити свіжий полуничний пиріг із тим чудовим смаком крему і ягід, який повертає нас у дитинство. Хрустке пісочне тісто поєднується з оксамитовим заварним кремом, створюючи ідеальну основу для полуниці: найсоковитіших ягід весни. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

У рецепті крему є родзинка — він приправлений імбиром. Він надає пирогу злегка гострого смаку і залишає відчуття свіжості. Полуниця, солодка, червона і соковита, не тільки смачна, а й настільки красива, тому ми рекомендуємо викладати її цілком на крем.

Свіжий полуничний пиріг

Інгредієнти

Для бази:

  • пісочне тісто.

Для крему:

  • 500 мл заварного крему;
  • цедра імбиру.

Для декору:

  • 500 г полуниці.

Щоб приготувати пиріг зі свіжою полуницею, спершу потрібно замісити пісочне тісто за цим рецептом, яке слід залишити в холодильнику щонайменше на 1 годину, щоб воно відпочило.

Потім розкачайте тісто і вистеліть форму для пирога діаметром приблизно 24 см. Випікати за температури 180° приблизно 30 хвилин.

Приготуйте заварний крем ось за цим рецептом, коли він охолоне, додайте трохи тертого імбиру. Полуницю вимийте та видаліть верхівку.

Викладаємо крем на основу з пісочного тіста і прикрашаємо зверху цілими ягодами полуниці. Можна посипати зверху цукровою пудрою, або залишити, як є.

Зберігайте свіжий полуничний пиріг у холодильнику до подачі на стіл.

Читайте також:

Традиційний італійський десерт: рецепт дуже смачного бабусиного торта

Лимонний пудинг: рецепт найніжнішого десерту до чаю

Яскравий і смачний: рецепт "Рожевого" торта