Розділи
Матеріали

Швидкий плов із незвичайним смаком: рецепт ситної страви з мисливськими ковбасками

Оксана Ханас
Фото: zefirka_recipes

Ковбаски абсолютно не псують смак плову. І готується така страва швидше, ніж зі звичайним м'ясом.

Традиційний плов — це традиційна страва східної кухні, яку готують із рису та м'яса (часто — баранини) з прянощами. Однак не менш смачною вона виходить, якщо замість м'яса використовувати мисливські ковбаски. Як приготувати такий плов, розповіла українська кулінарна блогерка під ніком zefirka_recipes. Його без зусиль приготують навіть господині-початківці.

Плов із мисливськими ковбасками

Інгредієнти:

  • рис пропарений довгозернистий — 1 склянка;
  • морква — 1 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • ковбаски "Мисливські";
  • приправа до плову — 0,5 ст. л;
  • сіль, перець, часник, зелень;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Моркву нарізати на смужки, обсмажити на олії, додати подрібнену цибулю.

Мисливські ковбаски нарізати на невеликі шматочки та додати до овочів. Усе посолити та поперчити за смаком.

Рис добре промити, викласти його в сковороду, залити водою в пропорції 1:2, додати в плов приправу, сіль, часник.

Накрити сковорідку кришкою і готувати на маленькому вогні 20 хвилин, поки не випарується вся вода. Перемішувати не потрібно!

Під час подачі посипати зеленню.

Читайте також:

Легка та поживна страва: рецепт рису з овочами та куркою

Рецепт розсипчастого плову, який виходить з першого разу

Смачна італійська вечеря: простий рецепт ризотто з куркою та грибами