Розділи
Матеріали

Смачні вихідні: як приготувати апельсиновий кекс

Оксана Ханас
Фото: KamranAydinov/Freepik

Готовий кекс має постояти близько 10 хвилин, щоб він трохи охолов.

Напередодні вихідних саме час подумати про те, чим смачненьким порадувати себе і близьких. Рекомендуємо вам приготувати ароматний і ніжний апельсиновий кекс за рецептом із кулінарного блогу "Простые рецепты".

Італійський апельсиновий кекс

Інгредієнти:

  • яйця — 5 шт;
  • олія рослинна рафінована — 170 г;
  • олія оливкова — 30 г;
  • апельсин — 300 г (1 шт.);
  • цукор — 240 гр;
  • борошно — 250 г;
  • розпушувач — 2 ч. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування:

Яйця, які мають бути кімнатної температури, з'єднати з цукром у глибокому посуді та добре перемішати.

Апельсин ретельно помити. Зняти з нього цедру за допомогою дрібної терки (2 ч. ложки), вичавити сік. Цедру і сік додати до яєчної суміші, влити туди ж і знову все перемішати.

В окремій мисці змішати борошно, розпушувач і сіль, перемішати. Порціями просіяти борошно в яєчно-апельсинову суміш, знову перемішати.

Вилити тісто у форму і відправити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Готовність кексу перевірити дерев'яною шпажкою. При протиканні кексу вона має залишитися чистою і сухою.

Спечений апельсиновий кекс залишити на 10 хвилин у формі, щоб він охолов. Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадом.

Читайте також:

Кекс "Сніжинка" на згущеному молоці: простий рецепт ніжної домашньої випічки

Незрівнянний шоколадний кекс із бананом і фініками: рецепт без глютену та цукру

Шоколадно-кокосовий кекс із маршмелоу: простий рецепт оригінальної випічки