Розділи
Матеріали

Молода капуста, тушкована з копченою свинячою грудинкою: рецепт ситної страви

Оксана Ханас

Капуста з м'ясом, приготована таким способом, буквально тане в роті.

Поєднання овочів і м'яса будь-яку страву роблять не тільки смачною, а й корисною, тому молода капуста, тушкована з копченою свинячою грудинкою, — ідеальний варіант страви до вечері. Як її приготувати, розповіли в блозі "Кулінарні рецепти".

Молода капуста, тушкована з копченою свинячою грудинкою

Інгредієнти:

  • капуста молода — 1 шт;
  • свиняча грудинка — 150 г;
  • борошно — 1 ст. л;
  • масло вершкове 73% — 1 ст. л;
  • мед — 1 ч. л;
  • лимон, сік — 10 мл;
  • сіль — за смаком;
  • перець чорний мелений — до смаку;
  • кріп, — 1 пучок.

Спосіб приготування:

Капусту розрізати на чотири частини, промити, порізати. Покласти в каструлю, залити склянкою води, посолити, поперчити, додати мед і довести до кипіння.

Готувати під кришкою близько 7 хвилин, помішавши 2-3 рази. Наприкінці додати лимонний сік. Злити воду, але залишити 30-40 мл.

Тим часом нарізати грудинку й обсмажити на сковорідці близько 5 хвилин, наприкінці додати столову ложку вершкового масла. Додати борошно та смажити близько хвилини. Влити трохи капустяної води, помішуючи, поки борошно не розчиниться. Додати грудинку в каструлю з капустою, перемішати і готувати 3-5 хвилин.

Коли капуста стане м'якою, але не розвалюватиметься, вимкнути вогонь і додати нарізаний кріп.

Читайте також:

Оригінальні вареники з гречкою та кислою капустою: секрети закарпатської кухні

Тушкована капуста, як у бабусі: простий рецепт бюджетної страви

Капуста з картоплею та курячим філе в горщиках: простий рецепт смачної вечері