Розділи
Матеріали

Неможливо встояти: рецепт шоколадного пирога "Хмара"

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Пиріг "Хмара"

В цьому десерті поєднується легка та ніжна текстура та насичений шоколадний смак.

Пиріг "Хмара" точно стане вашим фаворитом. Адже нічого подібного ви не коштували. Він одночасно легкий, як хмаринка і насичено-шоколадний. Рецептом поділились на сайті Gorenje.

Пиріг "Хмара"

Інгредієнти:

  • 180 г темного шоколаду (60–70 %);
  • 55 г олії;
  • 35 мл кави;
  • ½ ч. л. або одна дрібка солі;
  • три великих яйця;
  • 130 г цукру.

Розігрійте духовку до 175 градусів та змажте форму (18 см) олією. У мисці змішайте 180 г подрібненого темного шоколаду, 55 г олії та 35 мл кави.

Розтопіть на повільному вогні, періодично помішуючи. Коли суміш стане однорідною, зніміть її з вогню та додайте три жовтки, ½ ч. л. солі та 30 г цукру. Вмішайте 35 мл води. Перемішуйте, доки суміш знов не стане однорідною.

В окремій чистій мисці збийте три яєчні білки до утворення піни, а потім поступово додавайте 100 г цукру, продовжуючи збивати до отримання густої піни. Відкладіть третину цього безе, а решту акуратно додайте до шоколадної суміші. Вилийте суміш у підготовлену форму. Змастіть верхівку рештою безе та закрутіть його шпажкою або ножем, щоб створити ефект мармуру.

Випікайте пиріг "Хмара" протягом 45–50 хвилин. Готовий десерт подавайте, прикрасивши злегка збитими вершками.

Читайте також:

Шарлотка на сметані: як приготувати пишний пиріг з яблуками

Усього три інгредієнти: як приготувати економні млинці на сніданок

Тирамісу з персиком: як приготувати улюблений десерт із яскравим акцентом