Шарлотка на сметані: як приготувати пишний пиріг з яблуками

Шарлотка на сметані, яблучна шарлотка, пиріг з яблуками, пиріг з яблуками рецепт
Фото: Facebook Fatto in casa da Benedetta | Шарлотка на сметані

Якщо хочеться до чаю чогось ніжного та пухкого, то слід приготувати цю шарлотку.

Шарлотка на сметані — це найкращий вибір з усіх можливих. Пиріг виходить пишним, із соковитими шматочками фруктів та цукровою верхівкою. Рецептом поділились на сайті Shuba.

Оскільки це не просто яблучна шарлотка, а шарлотка на сметані, важливо вибрати цей продукт правильно. Рекомендуємо використовувати сметану середньої жирності, 15%. Вона додає тісту ніжність.

Яблука краще обирайте з кисло-солодким смаком і щільною м’якоттю. Радимо сорти "антонівка", "симиренка", "гренні сміт" або схожі.

Шарлотка на сметані

Інгредієнти:

  • два яйця;
  • цукор — 1 склянка;
  • сметана — 1 склянка;
  • борошно — 1 склянка;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • яблуко — 600 г;
  • масло вершкове несолоне — 10 г.

Приготуйте тісто. В мисці збийте яйця з цукром до утворення пишної світлої маси. Додайте сметану і ванільний цукор до яєчної маси та добре перемішайте, щоб вона рівномірно розподілилася.

Поступово додавайте борошно, змішане з розпушувачем, акуратно перемішуючи лопаткою.

Яблука помийте, видаліть серцевини та поріжте тонкими скибочками. Змастіть форму для випікання маслом і присипте борошном або манкою, щоб шарлотка не прилипла.

Вилийте частину тіста у форму, розкладіть шар яблук, зверху налийте решту тіста. Випікайте шарлотку при температурі 180°C протягом 40-50 хвилин. Не відкривайте духовку в перші 30 хвилин, щоб тісто не осіло.

Перевіряйте готовність зубочисткою або шпажкою. Вона повинна виходити з пирога сухою. Коли шарлотка зі сметаною готова, зачекайте, коли вона остигне, та на бажання посипте зверху цукровою пудрою.

Читайте також:

Десерт, який готується за 10 хвилин: рецепт яблучного штруделя із лаваша

Тирамісу з персиком: як приготувати улюблений десерт із яскравим акцентом

Пишні та рум'яні: рецепт яблучних оладок