Розділи
Матеріали

Курячий паштет по-домашньому: рецепт смачної намазки для бутербродів

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Курячий паштет

Такий паштет готується не тільки з печінки і смак виходить дуже багатим.

Паштети просто готуються та чудово смакують із хлібом та корзиночками з тіста, які часто подають на фуршетах. Можна приготувати паштет тільки з печінки, але якщо додати куряче м'ясо — вийде надзвичайно смачно. Рецептом поділились на сайті Gorenje.

Курячий паштет

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 куряче філе;
  • 2 курячих стегна;
  • 1 середня морквина;
  • 1 цибулина;
  • 150 г вершкового масла;
  • 50–70 мл вершків;
  • 2 ст. л. коньяку/віскі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • два яйця;
  • сіль, перець.

Куряче філе і стегна зваріть у підсоленій воді зі спеціями і морквою. Бульйон збережіть, він вам знадобиться для інших рецептів, тож його можна навіть заморозити. Дістаньте м'ясо та моркву і остудіть.

Цибулину наріжте кубиками та злегка обсмажте на вершковому маслі. Додайте печінку та обсмажте з обох сторін. Посоліть та поперчіть. За 2 хвилини до готовності необхідно посипати печінку цукром та полити алкоголем. Готуйте, поки спирт не випариться і не лишиться тільки аромат коньяку чи віскі.

Відварені стегна, грудинку, моркву та печінку наріжте невеликими шматочками. Складіть все у чашу блендера разом з розтопленим вершковим маслом та збийте до однорідної консистенції. Наприкінці додайте вершки — 30 мл або навіть 100 мл. Вершки і масло надають паштету легкого вершкового смаку. Домашній паштет готовий.

Читайте також:

І намазка, і родзинка до гарніру: рецепт баклажанів із вершками та цибулею

Ідеальна намазка: рецепт паштету з куркою та грибами

Намазка для бутербродів із тунцем і авокадо: швидко і корисно