Такі хачапурі можна їсти як на сніданок, так і на вечерю. На фігурі це ніяк не позначиться.
Хачапурі — одна з найбільш знакових страв грузинської кухні, яку, напевно, кожен куштував хоча б раз у житті. Це круглий пиріг-коржик із сиром, назва якого так і перекладається: "сир-хліб". Начинка для хачапурі може бути різноманітною, це сир, яйце, м'ясо. Однак багато господинь багаторазово переробили рецепт хачапурі для себе і використовують для його приготування найнезвичайніші інгредієнти. Своїм перевіреним рецептом поділилася кулінарна блогерка Крістін Азізян.
Хачапурі для тих, хто худне
Інгредієнти:
- кабачки — 150 г;
- яйце — 2 шт;
- розпушувач — 1/2 ч. л;
- борошно (рисове, гречане, вівсяне або мелені висівки) — 2 ст. л;
- легкий сир — 70 г;
- сіль, паприка за смаком (можна і не додавати).
Спосіб приготування:
Кабачок натерти на великій тертці, посолити, через 5 хвилин віджати зайву рідину. Додати 1 яйце і білок від другого яйця. Додати решту інгредієнтів, змішати. Викласти тісто на сковорідку, сформувати човник, закрити кришкою і готувати до рум'яної скоринки. Можна, прикривши плоскою тарілкою, перевернути, тоді поверхня швидше розрум'яниться. Наприкінці зробити заглиблення посередині, викласти жовток другого яйця, посипати трохи сиром і готувати ще 3 хвилини під кришкою.
Кабачкові хачапурі виходять не тільки дуже смачними та соковитими, а й корисними та низькокалорійними. Його можна їсти і вранці, і ввечері.
Читайте також:
Хачапурі з лавашем на сковороді: як зробити смачний перекус за 5 хвилин
Що гаряче, то смачніше: рецепт хачапурі за 15 хвилин
Хачапурі з сиром у духовці: як приготувати смачні грузинські коржі