Пишна яблучна шарлотка з розпушувачем готується не за класичним рецептом. Але виходить надзвичайно смачною.
Якщо хочеться смачної випічки, то варто приготувати цю смачну яблучну шарлотку. Вона виходить пишною та ніжною. У цьому рецепті додаємо в тісто розтоплене вершкове масло, а для особливого аромату та кольору яблука змішуємо з цедрою цитрусових. Рецептом поділились на сайті Kolizhanka.
Шарлотка із яблуками
Інгредієнти:
- борошно — 1,5 ст;
- три яйця;
- вершкове масло — 100 гр. + для змащування форми;
- цукор — 1 ст;
- розпушувач — 7 г;
- сіль — ½ ч. л.;
- три яблука;
- лимон — 1 шт;
- апельсин — 1 шт;
- цукрова пудра для декору.
У сухий посуд для замісу тіста розбийте три яйця та вінчиком збивайте приблизно 5 хвилин в пишну масу. Потім налийте розтоплене вершкове масло і насипте цукор із сіллю.
Вінчиком ці інгредієнти добре перемішайте до однорідного стану. Борошно просіяти через сито, змішайте з розпушувачем, пересипте порційно в яєчну суміш і замісіть тісто.
Яблука промийте, очистіть від шкірки з серцевиною та наріжте шматочками. Нарізані яблука перекладіть у миску, додайте лимонну цедру та сік лимона. Потім додайте цедру апельсина та добре перемішайте.
Форму для випікання застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом та викладіть яблучну начинку. Нарізку яблука залийте замішаним тістом і розрівняйте поверхню ложкою.
Форму прикрийте плівкою та залиште шарлотку на 10 хвилин для вистоювання тіста. Духовку увімкніть на 180°С. Запікайте шарлотку у розігрітій духовці протягом 40-50 хвилин.
Приготовлену пишну яблучну шарлотку з розпушувачем акуратно витягніть з форми, трохи остудіть, посипте цукровою пудрою та подавайте до чаю.
Читайте також:
Шарлотка на сметані: як приготувати пишний пиріг з яблуками
Шарлотка з яблуками та корицею в духовці: рецепт ароматної та бюджетної випічки
Простіше простого: смачна шарлотка з 4 інгредієнтів