Їх можна їсти без начинки, а можна зробити налисники з начинкою.
Немає нічого кращого на сніданок, ніж оладки, панкейки, або тонкі млинці. Але якщо оладки зазвичай у всіх виходять з першого разу, то щодо млинців навіть вигадали приказку "перший млинець нанівець". Утім, шеф-кухар Володимир Ярославський, суддя проєкту "МастерШеф Україна" й один із найкращих кухарів України, опублікував рецепт, завдяки якому млинці виходять ідеальними.
Їх можна їсти просто з маслом, джемом, або навіть ікрою, але можна загорнути у них начинку, зробивши налисники — національну українську страву. Це забере трохи більше часу, але результат буде смачним.
Тонкі млинці
Інгредієнти:
- 500 г молока;
- 190 г борошна;
- 35 г цукру;
- одне яйце;
- дрібка солі;
- 25 г рослинної олії;
- 25 г вершкового масла.
Змішати половину молока з яйцем, цукром, сіллю і борошном. Перемішувати краще вінчиком. За консистенцією воно має нагадувати густу сметану. Після — додати решту молока.
Окремо розтопити вершкове масло з рослинним, щоб було теплим, і додати в тісто. Перемішуємо вінчиком ще раз — і тісто готове.
Робиться це для того, що сковорода змащувалась уже самим тістом, а воно вийшло однорідним і не пригорало на краях.
Смажити млинці треба на середньому вогні на спеціальній сковороді. Але якщо її немає — то підійде й звичайна. Млинці вже можна їсти, посипавши цукровою пудрою і зі свіжими ягодами, або фруктами, або ж із джемом, або варенням, але обмежувати себе не варто: млинці хороші з усім.
Інгредієнти для рибної начинки:
Можна приготувати класичну м'ясну: приперчивши її, посоливши і додавши дрібно порізану смажену цибулю. Але шеф радить рибну. Це оригінальніше.
- 500 г минтая;
- 150 г цибулі;
- 200 г печериць;
- 100-150 г вершків;
- сіль, перець та трохи борошна;
- рослинна олія.
Рибу розморожуємо. Дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо на олії, додаємо печериці. Додаємо порізану кубиком рибу: важливо видалити кісточки і краще це робити пінцетом. Трохи протушковуємо, додаємо соус з обсмаженого борошна з олією, перець, сіль та вершки. Начинка повинна бути густуватою, щоб не розливалася всередині млинця. Налисники кладемо у змащену олією форму. Поверх млинців можна додати олії та вершків і запекти в духовці до рум'яності.