Морозиво з цих інгредієнтів виходить смачним і дуже поживним.
Морозиво — найулюбленіший і найсмачніший десерт літа, який із задоволенням їдять як діти, так і дорослі. Смачне вершкове морозиво можна приготувати і в домашніх умовах, хоча процес вимагатиме витрат часу. Проте отриманий результат перевершить усі очікування.
Вершкове морозиво з ваніллю
Для приготування морозива знадобиться:
- Вершки 35% — 300 мл;
- Цукор — 150 г;
- Яєчний жовток — 3 штуки;
- Молоко — ½ склянки;
- Ванілін — 5 гр.
Спосіб приготування:
Молоко закип'ятити й остудити. Додати в нього жовтки, цукор і трохи ванільного цукру, перемішати, а потім на водяній бані, безперервно помішуючи, довести всю масу до консистенції згущеного молока.
Збити вершки, щоб вони мали форму. Головне — не перестаратися, щоб не збити їх у масло. Тоді морозиво точно не вийде.
З'єднати вершки з раніше приготовленою масою та обережно перемішати, після чого відправити її в морозилку на годину. Після цього всю масу дістати з холодильника та перемішати міксером на низькій швидкості, потім знову відправити в морозилку. Процедуру повторити ще раз за годину.
Коли морозиво застигне, його перед подачею можна полити варенням і посипати подрібненими горіхами або шоколадною крихтою. Гарною добавкою до нього стануть сезонні ягоди.
Раніше ми писали про те, як приготувати вдома пломбір, який за смаком виходить набагато кращим, ніж покупний.