Розділи
Матеріали

Свято смаку: рецепт шоколадного мусу з вишнею від Лізи Глінської

Фото: glinskaya.com.ua | Шоколадний мус із вишнею

Вишні та шололад — неймовірне поєднання смаків.

Червень — місяць, коли дозрівають вишні, а значить, саме час готувати смачні десерти з цими соковитими та красивими ягодами. Переможниця кулінарного шоу "МастерШеф-2", відома українська кондитерка, засновниця та викладачка "Кондитерської школи GL" Ліза Глінська пропонує приготувати шоколадний мус із вишнею, який не залишить байдужим навіть найвимогливіших ласунів.

Шоколадний мус із вишнею

Складові:

  • Молоко — 200мл;
  • Вершки (1 частина) жирністю щонайменше 30% — 100 мл;
  • Чорний шоколад — 200 гр;
  • Желатин екстра пружний 240 bloom Happy Baking — 5 гр. + 25 гр. води;
  • Вершки (2 частина) — 250 гр. Жирність — щонайменше 30%;

Для начинки:

  • Вишні без кісточки — 200 гр.;
  • Вода — 50 мл;
  • Кукурудзяний крохмаль —15 гр.;
  • Цукрова пудра — 20 гр.

Спосіб приготування:

Желатин замочити у воді кімнатної температури (1:5) і залишити на 10-15 хвилин, щоб він набух. Молоко з'єднати з вершками (1 частина), прогріти на вогні до паріння та з'єднати з набухлим желатином і шоколадом. Усе перебити занурювальним блендером до однорідної консистенції. Накрити масу плівкою в контакт і поставити в холодильник, щоб вона охолонула приблизно до 32 градусів. Вона не має бути теплою.

Другу частину вершків збити до стійких піків, після чого змішати з остудженою шоколадною основою. Розкласти готовий мус у прозорі стаканчики та прибрати в холодильник на кілька годин.

Далі готується вишнева начинка. Усі інгредієнти змішати та перекласти в рондель, де при постійному помішуванні на середньому вогні довести до кипіння та зникнення присмаку крохмалю. Проварити одну хвилину.

Ягоди розкласти поверх застиглого мусу в склянки.

Нагадаємо, як приготувати сорбет із полуницею та фруктове морозиво.