Розділи
Матеріали

Смачні оладки на кожен день: топ-3 рецепти від Лізи Глінської

Фото: lizaglinskaya/Instagram | Ліза Глінська

З капусти, кабачків або з дріжджами оладки виходять соковитими, ситними і їх гідно оцінять домашні та гості.

Ситні солоні оладки з овочів або на дріжджах добре вгамують голод і будуть відмінним доповненням як до обіднього столу, так і на вечерю. Можна їх їсти і на сніданок. Переможниця другого сезону кулінарного шоу "МайстерШеф" Ліза Глінська пропонує спробувати приготувати такі млинці, представивши на вибір три рецепти.

Капустяні оладки

Складові:

  • Молода капуста — 700 г;
  • Кефір — 250 мл (1 стакан);
  • Яйця — 2 шт.;
  • Сіль — до смаку;
  • Зелень — до смаку;
  • Соняшникова олія для смаження.

Спосіб приготування:

Капусту дрібно нарізати. Змішати борошно, сіль і соду, додати кефір, яйця, зелень і все добре перемішати. Акуратно і легко перем'яти капусту руками і дати постояти 2-3 хв, щоб розчинилася сіль. Додати до капусти яйця, кефір, зелень, добре перемішати до однорідної консистенції. Смажити на добре розігрітій олії з обох боків, щоб утворилася рум'яна хрустка скоринка. Викласти на паперові рушники.

Оладки з кабачків

Складові:

  • Кабачки чи цукіні – 1 кг;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Риба (червона чи біла) — 300 г;
  • Картопля — 500 г;
  • Борошно — 60-80 г (2,5-3 ст.л);
  • Сіль до смаку;
  • Рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Натерти на дрібній тертці кабачки. Також на дрібній тертці натерти картоплю, з'єднати з кабачками, перемішати та посолити. Перекласти масу в сито і дати стекти протягом 30 хвилин. Помити, просушити рибу, позбутися кісток, дрібно порубати. З'єднати рибу з кабачково-картопляною масою, перемішати. Додати яйце, перемішати, додати муку і замісити тісто для оладок. Обсмажити оладки на олії, на середньому вогні з обох боків.

Дріжджові оладки

Складові:

  • Молоко — 200 мл;
  • Цукор — 5 г;
  • Ванільний цукор — а бажанням;
  • Сухі дріжджі — 2 г;
  • Борошно — 150 г (6 ст.л з гіркою);
  • Олія — 20 мл (1 ст. л);
  • Дрібка солі;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

Борошно просіяти, додати цукор та сухі дріжджі, перемішати, залишити на 10 хвилин. Потім додати сіль, тепле молоко та олію. Перемішати до однорідності. Накрити тісто харчовою плівкою або рушником, залишити підходити в теплому місці без протягів 30-40 хвилин.

Потім розігріти сковорідку з олією, викласти ложкою тісто. Обсмажити до золотистої скоринки по обидва боки, викласти готові оладки на паперовий рушник. Подавати їх із варенням чи сметаною.

Нагадаємо, як приготувати смачні мариновані овочі за рецептом Лізи Глинської.