Сезонна закуска: рецепти смачних маринованих овочів від Лізи Глінської

кабачки
Фото: Getty Images

За допомогою всього кількох інгредієнтів із кабачків, огірків та баклажанів можна приготувати дуже апетитні страви.

Related video

Кабачки — овоч, який завоював любов українських господарок завдяки своїй легкій текстурі, м'якому смаку та універсальності, оскільки його з однаковим успіхом використовують як для приготування варення, так і як головний інгредієнт для хрумкої закуски. Як правильно замаринувати кабачки, які стануть хітом будь-якого столу, розповіла у своєму блозі відомий українська кухарка та кондитерка, переможниця другого сезону "МайстерШеф" Ліза Глінська.

Мариновані кабачки

Складові:

  • Кабачки (цукіні) — 1 кг;
  • Сіль — 1 ст. без гірки;
  • Цукор — 1 ч. л (без гірки);
  • Часник — 4-5 зубчиків;
  • Оцет — 1 ст.;
  • Кріп;
  • Лавровий лист.

Спосіб приготування :

Взяти два величезні пакети, помістити їх один в інший. Кабачки помити, розрізати кожен на вісім частин і покласти в пакет. Кріп нарізати крупно, відправити до кабачків, туди ж нарізаний часник, лавровий лист, сіль, цукор і оцет.

Все добре перемішати та поставити в холодильник. Залишити кабачки там і періодично перемішувати. Через 6-12 годин їх вже можна їсти.

Для тих, хто більше любить огірки, Глинська радить спробувати замаринувати їх.

Мариновані огірки

Складові:

  • Огірки — 1 кг;
  • Сіль — 1 ст. л (без гірки);
  • Цукор — 1 ч. л (без гірки);
  • Часник — 4 зубчики;
  • Кріп.

У огірків відрізати носик, скласти в пакет. Туди ж — кріп, цукор, сіль, вичавлений часник. Все добре перемішати та відправити в холодильник на 10-12 годин, періодично перемішуючи.

І на завершення Ліза пропонує спробувати замаринувати баклажани.

Мариновані баклажани:

Складові:

  • Баклажани — 1 кг;
  • Вода — 1,5 ч. л;
  • Сіль — 1 ч. л (з гіркою).

Маринад:

  • Вода – 1 літр;
  • Сіль — 2,5 ч. л солі (з гіркою);
  • Цукор — 1,5 ст. л (з гіркою);
  • Рослинна олія — 3 ст. л;
  • Оцет (6%) — 4 ст. л;
  • Чорний перець — 20 горошин;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Хмелі-сунелі.

Спосіб приготування:

Баклажани очистити, нарізати на невеликі шматочки, залити окропом і додати сіль. Накрити і проварити 10-15 хвилин, після чого злити воду.

Приготувати маринад. Для цього перемішати воду, цукор і сіль, додати спеції, олію та часник, все перемішати.

Залити баклажани маринадом, перемішати та накрити плівкою. Поставити у холодильник на три години. Перед тим, як їсти, дістати баклажани з маринаду, додавши кінзу та кріп.

Як приготувати малосольні огірки.