У разі дотримання всіх етапів приготування на виході виходить рубіново-червоний найсмачніший напій, зловживати яким, щоправда, не варто.
У садах активно дозріває малина, а на ринках продавці пропонують велику різноманітність цих солодких та соковитих ягід. Саме час приготувати не лише пироги чи варення, але й ароматне смачне вино за рецептом блогера Антона Кірпи. Відповідним рецептом він поділився на своїй сторінці у Instagram.
Малинове вино
Складові:
- Малина — 10 кг;
- Цукор — 5, 5 кг;
- Вода — 8 літрів.
Спосіб приготування:
У місткість із немитою малиною набрати воду та всипати цукор. Всю цю суміш добре перемішати та залишити на 3 дні в теплому місці. Щодня вино необхідно перемішувати, щоб спливаюча малина не покрилася пліснявою. Після закінчення терміну витримки необхідно процідити вино від макухи і залити в бутлю, обмеживши доступ до повітря, наприклад одноразовою рукавичкою. У такому вигляді воно має бродити близько трьох тижнів. За цей період необхідно додати ще пів кілограма цукру приблизно на другому тижні.
Коли вино перестане грати і стане прозоро-червоного кольору, його потрібно злити з бутлі, відокремивши від осаду за допомогою невеликої трубки.
У результаті виходить неперевершене вино, яке стане родзинкою будь-якого свята або дружніх посиденьок.
Нагадаємо, як приготувати безалкогольний мохіто, який стане порятунком у спеку.