Такий паштет стане окрасою будь-якого столу, у тому числі святкового.
Ситний і апетитний паштет із оселедця, сиру та моркви — відмінна намазка на хліб і основа для бутербродів. Як її приготувати швидко та правильно, розповів на своєму YouТube-каналі український шеф-кухар і бренд-шеф кількох одеських ресторанів Сергій Поканевич.
Складові:
- Оселедець (малосольний) — 1 шт.;
- Плавлений сир — 90 г;
- Морква — 2 шт.
Спосіб приготування:
Моркву відварити до готовності. Оселедець очистити від шкірки, вийняти хребет і всі кістки. Ікра, якщо така є, теж піде до паштету, тому її не потрібно викидати.
Першу моркву пропустити через м'ясорубку, потім те ж саме зробити з плавленим сиром, оселедцем, ікрою та другою морквою в перерахованому порядку.
Блендер для подрібнення інгредієнтів краще не використовувати, оскільки текстура паштету буде іншою, втративши свою "родзинку".
Отриману масу перемішати й перекласти в контейнер чи банку. Зберігати її в холодильнику можна не більше ніж 12 годин.
За словами Поканевича, такий паштет можна подавати навіть на святковий стіл, оскільки він дуже смачний і одразу з'їдається.
Нагадаємо, як приготувати паштет із квасолі.