Розділи
Матеріали

Джерело здоров'я: 4 ягоди, які борються із запаленнями та покращують травлення

Оксана Москаленко
Фото: Getty Images | Які ягоди покращують травлення

Якщо ви хочете схуднути, то важливо не тільки навчитися рахувати калорії і купити абонемент у спортзал. Виявляється, в контролі ваги вирішальну роль відіграє здоров'я кишечника.

Продукти, які ви їсте щодня, відіграють важливу роль у стані мікробіома кишечника. Це означає, що певних продуктів потрібно уникати, а інші, навпаки, додати до свого раціону, щоб кишківник став здоровішим, а ви легше і швидше схудли. На щастя для любителів фруктів, серед цих продуктів багато ягід, багатих на антиоксиданти. Про це пише She Finds.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Чорниця

Фото: Pixabay

Чорниця не просто смачна, вона багата на антиоксиданти, особливо на антоціани, які надають їй характерного кольору. "Ці сполуки допомагають заспокоїти запалення в організмі, видаляючи вільні радикали. Регулярне вживання чорниці може зменшити окислювальний стрес, який є основною причиною запалень та багатьох хронічних захворювань", — каже дієтологиня Варша Хатрі.

Чорниця також містить харчові волокна, які підтримують регулярні випорожнення та сприяють здоровому мікробіому кишечника. Діючи як пребіотик, ці волокна живлять корисні кишкові бактерії, підтримуючи тонкий баланс, необхідний для загального здоров'я травної системи. Крім того, їхня низька калорійність і високий вміст поживних речовин роблять чорниці ідеальним перекусом для контролю ваги.

Малина

Фото: Pexels

Малина — чемпіон за вмістом клітковини. "Малина багата на клітковину, яка необхідна для здоров'я кишківника і знижує ймовірність виникнення запорів. Клітковина малини також діє як пребіотик, покращуючи корисні бактерії та загальний стан травної системи", — каже Хатрі.

Було виявлено, що кверцетин, флагова кислота та інші антиоксиданти, що містяться в малині, знижують запалення й окислювальний стрес і можуть захистити від хронічних захворювань, пов'язаних із кишечником.

Ягоди асаї

Ягоди асаї відомі своїм вмістом антиоксидантів, особливо антоціанів. Ці сполуки не лише зменшують запалення, а й покращують загальний стан здоров'я. "Ці речовини захищають організм від окисного стресу та запалення", — пояснює Хатрі.

Клітковина, що міститься в ягодах асаї, сприяє регулярному випорожненню, що має вирішальне значення для здоров'я травної системи та може звести до мінімуму можливість виникнення певних проблем зі шлунково-кишковим трактом. Поліпшення рівня холестерину та кращий контроль ваги є додатковими перевагами завдяки регулюванню рівня цукру в крові та підвищенню відчуття ситості.

Ожина

Фото: Freepik

Ожина багата на вітаміни, включно з вітамінами С і К, клітковиною та антиоксидантами. За словами Хатрі, "імунна система стає сильнішою завдяки вітаміну С, а вітамін К сприяє згортанню крові та розвитку кісток. Ці поживні речовини покращують загальний стан здоров'я".

Ожина допомагає нашому кишечнику поліпшити травлення та зменшити запалення. Під час лікування закрепів високий вміст клітковини в ожині допомагає регулювати рухи кишківника та контролювати інші проблеми з травленням. Крім того, кишечнику потрібна клітковина для живлення, отже, для формування здорового мікробіома.

Крім того, поліфеноли, що містяться в ожині, мають протизапальну дію, що сприяє здоровій вазі за рахунок прискорення метаболізму. Включіть ці ягоди, що борються із запаленнями, у свій щоденний раціон, щоб зробити живіт більш плоским, поліпшити здоров'я кишківника і налагодити травлення.

Нагадаємо, 3 види ягід, які можуть поліпшити здоров'я серця і сон.

Раніше Фокус писав про те, скільки фруктів і ягід можна їсти на деньбез шкоди для фігури.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.