Приготовлені страви перевіряли "лікарі і військові", і тільки потім дозволялося накривати президентський стіл.
Шеф-кухар Жером Ріго (на фото) розповів виданню Paris Match про свої враження про роботу в Росії.
У 2004 році він переїхав до Росії, вивчив мову, одружився з росіянкою і був найнятий для проведення величезних банкетів під головуванням Дмитра Медведєва і Володимира Путіна. Він пропрацював в Кремлі до 2012 року, після повернувся до Франції.
За словами Ріго, йому заборонено розкривати подробиці своєї роботи, але про деякі деталі він все ж може розповісти. Так, наприклад, президент Росії Володимир Путін вважає за краще мʼясні страви, а нинішній заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв любить рибу під кисло-солодким соусом.
Шеф зазначив, що правила роботи були суворі: "Армійські лікарі перевіряли мою продукцію в лабораторії. Мені доводилося чекати їхнього дозволу накривати президентський стіл, що знову ж робилося під під пильним наглядом лікаря і військового". Велика частина його роботи полягала в проведенні щомісячних банкетів для 2000 осіб, що належать до російської еліти.
"Росіяни — теплі люди, вони люблять годинами залишатися за столом. Починають з горілки, потім прибувають страви, які залишаються доступними до кінця трапези. Вони памʼятають про голод, тому ніколи не викидають хліб і поважають їжу", — згадує Ріго.
Він зараз готує в своєму ресторані JR Bistronomie на Французькій Ривʼєрі деякі російські страви: потрійну юшку, сибірські пельмені зі свининою і сметаною, пироги з грибами і мʼясом, кулебʼяку з сьомгою.
Нагадаємо, співробітник готелю в Брісбені (Австралія) розповів про деталі перебування президента РФ Володимира Путіна в Австралії, де проходив саміт "великої двадцятки". "У нього був хтось, що пробував їжу, щоб перевірити, чи не отруєна вона", — розповів співробітник.
Фокус розбирався, хто може стати реальним наступником Путіна: Дюмін або Мішустін?