Улюблене печиво Єлизавети II: рецепт із секретним інгредієнтом від колишнього шеф-кухаря королеви
Колишній королівський шеф-кухар поділився рецептом пісочного печива, яке готував для Єлизавети ІІ.
Колишній кухар королеви Єлизавети II Даррен Макгрейді публікує на своєму YouTube-каналі рецепти страв та десертів, які раніше готував для королеви. Він розповів про особливий рецепт пісочного печива із секретним інгредієнтом.
Кухар згадує свої дні у шотландській резиденції королеви, замку Балморал, і каже, що готував таке пісочне печиво щонайменше раз на тиждень.
У рецептах пісочного печива зазвичай використовуються борошно, олія та цукор, які, за словами шеф-кухаря, можуть бути гранульовані або подрібнені на порошок. Однак у цьому рецепті Макгрейді пропонує використовувати ще й кукурудзяне борошно.
Він пояснив, що це пом'якшує пісочне печиво, тому замість того, щоб ламатися, як бісквіт, воно кришиться і тане в роті.
Інгредієнти :
- 225 г борошна;
- 225 г вершкового масла;
- 115 г цукрової пудри;
- 115 г кукурудзяного борошна;
- одна чайна ложка солі;
- ванільна паста — 1-2 чайні ложки.
Секретний інгредієнт:
Найчастіше в рецептах пісочного печива використовується борошно, олія та цукор, які, за словами шеф-кухаря, можуть бути гранульовані або подрібнені на порошок. Однак у цьому рецепті Макгрейді пропонує додавати ще й кукурудзяне борошно.
Він пояснив, що це пом'якшує пісочне печиво, тому замість того, щоб ламатися, як бісквіт, воно кришиться і тане в роті.
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 175 градусів. Додайте всі інгредієнти, крім ванілі, в миску і перемішуйте, поки суміш не стане схожою на панірувальні сухарі. Додайте ваніль і знову легенько перемішайте. Викладіть тісто на трохи посипану борошном поверхню й обережно замісіть.
Посипте класичну форму для пісочного печива борошном і придавіть тісто рівномірно за формою. Використовуючи ніж, обріжте верх, щоб вийшла плоска поверхня.
Акуратно виверніть пісочне печиво і покладіть його на лист. За допомогою вилки проткніть поверхню пісочного печива по всій поверхні та випікайте в духовці близько 20 хвилин, щоб пісочне печиво залишалося світло-пісочного кольору.
Після випікання дістаньте з духовки та за допомогою гострого ножа та надріжте поверхню пісочного печива на часточки. Посипте поверхню цукром і дайте охолонути щонайменше години.
Також Макгрейді пропонує додавати сушену лаванду або цедру цитрусових до пісочного печива як невелике доповнення.
Нагадаємо, рецепт найвідомішого омлету про Францію.