Намазка із сала: найкраща закуска за 5 хвилин

намазування
Фото: Лайфхакер | Намазка із сала особливо смачна з чорним хлібом

До складу інгредієнтів можна додавати гострий перець, зелень та спеції.

Серед різноманітних намазок для хліба та тостів намазка із сала користується найбільшою популярністю завдяки своїй ситності та смаковим якостям. До неї можна додавати найрізноманітніші інгредієнти: часник, спеції, перець, томати, трави, — і щоразу в неї буде новий аромат та смак. Вона підійде як перекус, а також стане непоганим доповненням на святковий стіл.

Намазка із сала

Інгредієнти

  • Свіже несолоне сало — 600 г;
  • Часник — 1 головка;
  • Сіль до смаку;
  • Перець горошком до смаку;
  • Кріп свіжий — половина пучка;
  • Пекучий перець — 1 стручок.

Спосіб приготування:

Спершу підготувати сало. Якщо на ньому є шкірка, обрізати її, а сало нарізати на невеликі шматочки. Часник почистити від лушпиння.

Половину сала скласти в комбайн або блендер, туди ж додати кілька зубчиків часнику, видавлених через прес, попередньо перемелений чорний перець. У чашу комбайна також покласти кілька гілочок кропу. Включити і перемолоти до однорідної маси.

Посолити, перемішати, і перша намазка готова.

Другу частину сала скласти у чашу блендера або кухонного комбайна, туди ж — дрібно порізаний пекучий перець. Тим, хто не любить дуже гостре, рекомендується вибрати з перцю насіння, яке надає йому пекучості. У чашу покласти часник, чорний мелений перець, трохи кропу. Перемолоти всі компоненти, посолити, і другий варіант намазки готовий.

І перша, і друга намазка готуються з сирого сала, тому після перемішування сала з сіллю та іншими спеціями, отриману масу потрібно викласти в баночку з кришкою, що щільно закривається, і поставити на добу в холодильник.

Нагадаємо, як приготувати намазку лише з трьох інгредієнтів.