Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Смак дитинства. Рецепт найсмачніших домашніх біляшів

беляші, рецепт беляшів, кулінарні рецепт, як приготувати беляші
Біляші | Фото: delovcusa.com

Біляші із дріжджового тіста з соковитою м'ясною начинкою — це страва, яку кожен пам'ятає ще з часів навчання у школі.

Вважається, що біляші — це страва, яку готували в Татарстані, проте з часів вона стала народною. І великий біляш із соковитою начинкою — це фактично радянський фастфуд.

У місцях, де біляші готували смачно, — завжди були черги. Але біляші можна приготувати і вдома. Для цього потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Головне, запастися смачним фаршем, бажано комбінацією свинячого та яловичого, та не економити на начинці.

Біляші

Складові:

  • Яловичий фарш — 400 г;
  • Свинячий фарш — 150 г;
  • Одна цибулина;
  • Борошно — 600 г;
  • Цукор — 1 ст.;
  • Сухі дріжджі — 5 г;
  • Сіль, мелений чорний перець, олія.

Для початку готуємо тісто. Потрібно розвести дріжджі в 250 мл теплої води з цукром, додати половину борошна, перемішати, накрити і залишити на 15 хвилин, щоб дріжджі "запрацювали". Потім додати чайну ложку солі й решту борошна і замісити тісто. В кінці додати столову ложку олії, щоб зібрати разом все борошно. Покласти тісто в змащену маслом миску, накрити і поставити "відпочивати" в тепле місце мінімум на пів години.

Відео дня

Врахуйте, при замішуванні тіста борошна може піти або більше, або менше, все залежить від її сорту, тому кількість борошна приблизна.

Для начинки очистіть і дрібно наріжте цибулю, змішайте з фаршем, додайте сіль і перець. Готове тісто розділіть на порції, кожна має бути розміром із невелике яблуко. Кульки розкатіть у коржик, покладіть у серединку столову ложку фаршу. Защипніть краї тіста, залишаючи нагорі невеликий отвір.

Смажте біляші в олії, наполовину зануривши їх у масло. Покладіть біляші в масло отвором донизу, смажте на середньому вогні до золотистого кольору, потім обережно переверніть. І будьте обережні. Гаряча олія бризкається.