Медове печиво – це смачне частування різдвяного столу.
Related video
Для багатьох Різдво нерозривно пов'язане з ароматами свіжої хвої, цитрусової та домашньої випічки, багато хто збирається всією родиною з дітьми і всі разом печуть різдвяне печиво, а потім прикрашають його. Простота приготування, відмінний смак і велика кількість смачних начинок перетворюють процес приготування головних різдвяних ласощів на суцільне задоволення.
Інгредієнти:
Борошно – 300 г
Цукор – 3 ст.
Мед – 140 г
Вершкове масло – 80 г
Розпушувач – 2 ч.л.
Какао-порошок – 3 ст.л.
Кориця – 0,5 ч. л.
Кардамон – 1/4 ч. л.
Гвоздика – 1/4 ч. л.
Мускатний горіх – 1/4 ч. л.
Глазур — 100 г
Спосіб приготування:
Масло нарізати кубиками, змішати з цукром і натуральним медом. Поставити на плиту та нагріти до повного розчинення всіх інгредієнтів. Потім каструльку зняти і залишити остуджуватись.
Перемішати борошно (можна взяти житнє) з розпушувачем, какао-порошком та меленими спеціями.
Замісити тісто, висипавши борошно в охолоджену медово-цукрову суміш. Тісто забрати в холодильну камеру на кілька годин.
Розкачати тісто в тонкий пласт і за допомогою спеціальних форм чи ножа зробити різдвяні фігурки. Це можуть бути зірочки, сніжинки, сонечка, чоловічки.
Покласти фігурки з тіста на пергамент і поставити запікатися в духовку (температура розігріву близько 180 градусів).
Готове печиво можна прикрасити кондитерською глазур'ю, після її застигання присипками, і подати до столу.