Їжа
Простий рецепт часникового хліба від Євгена Клопотенка
1711
Така закуска зникне зі столу раніше, ніж встигне повністю охолонути.
Related video
Для приготування часникового хліба найкраще використати французький багет. Знаменитий український кулінар і переможець "Майстер Шеф" Євген Клопотенко на своєму сайті пропонує швидкий і простий рецепт ароматного хліба.
Інгредієнти:
- 1 багет
- 2 зубчики часнику
- 185 г твердого сиру
- 50 г вершкового масла 82,5%
- 5 гілочок кропу
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Очистіть часник, подрібніть. Помийте кріп, відріжте стебла, а зелень порубайте.
- Твердий сир наріжте тонкими слайсами із діаметром багета. Кількість сиру регулюйте до смаку.
- Розтопіть вершкове масло на сковороді на маленькому вогні. Слідкуйте, щоб масло не пригоріло. Зніміть масло з вогню, всипте часник і кріп, перемішайте.
- У багеті зробіть глибокі надрізи під кутом 45 градусів, не дорізаючи до кінця. Викладіть багет на шар фольги.
- У розрізи вкладіть слайси сиру та полийте розтопленим вершковим маслом із подрібненим часником і кропом. Добре, якщо є кулінарний пензлик, ним зручно розподіляти олію.
- Загорніть багет у фольгу, викладіть на лист і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Потім дайте трохи охолонути й одразу подавайте до столу.