Смачний сніданок: рецепт повітряних японських панкейків

панкейки, повітряні панкейки, рецепт панкейків, легкий рецепт панкейків, простий рецепт панкейків
Фото: Getty Images | Японські панкейки

Японські панкейки — десерт, який завоював любов у всьому світі завдяки своєму неймовірному смаку. Це повітряні та дуже ніжні оладки, що не потребують багато зусиль для приготування.

Related video

Основна відмінність японських ласощів від звичайних оладок або американських панкейків — це їх обсяг і повітряна, як у суфле текстура. Порівняно зі звичайними оладками, висота японського панкейка буде втричі чи чотиричі вищою. Причому до рецептури приготування входять стандартні інгредієнти.

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • молоко — 25 мл;
  • борошно пшеничне — 2 ст. ложки;
  • розпушувач — 0,5 ч. ложки;
  • цукор — приблизно 2 ст. ложок;
  • сіль — 1 дрібка;
  • сік лимона – 1 ч. ложка;
  • олія (для смаження) — 1 ч. ложка;
  • мед — за смаком.

Спосіб приготування:

Змішайте пшеничне борошно та розпушувач. Відокремте яєчні білки від жовтків. У глибокій мисці з'єднайте жовтки та молоко.

Усійте борошно з розпушувачем частинами, щоразу перемішуючи масу. Добре перемішайте, щоб не залишилося грудочок.

В окремій ємності збийте яєчні білки із сіллю та лимонним соком (я додала його, хоча в рецептах цих панкейків його зазвичай немає). Збивайте міксером на низькій швидкості 2-3 хвилини до отримання стійкої піни.

Невеликими порціями, у 3-4 прийоми, додайте до збитих білків цукор, продовжуючи збивати білки до щільних піків (ще приблизно 3-4 хвилини).

Поступово вмішуйте збиті білки в тісто, додаючи приблизно по 1 столовій ложці. Перемішуйте тісто обережно, знизу вгору, щоб зберегти легкість та пишність маси.

Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні, злегка змастіть олією і промокніть надлишки олії паперовою серветкою.

Зменшіть вогонь до мінімального, викладіть тісто на сковороду спочатку по 2 ст. ложки на кожний панкейк.

Влийте на дно сковороди 1-2 чайні ложки води (щоб отримати пару в процесі приготування). Накрийте кришкою сковороду і готуйте панкейки на мінімальному вогні 2-3 хвилини, поки їх поверхня не стане матовою.

Коли поверхня панкейків стане матовою, додайте ще порцію тіста приблизно по 1 столовій ложці на штучку. Готуйте панкейки під кришкою ще 2-3 хвилини.

Потім обережно переверніть панкейки лопаткою на інший бік. Накрийте кришкою сковороду та готуйте на малому вогні ще приблизно 5-6 хвилин, до рум'яності.

Торкніться кінчиком пальця збоку панкейка: якщо тісто пружинить і не прилипає до пальця — готово.

Повторіть процес із тістом, що лишилось. Панкейки після смаження трохи опадають, але залишаються повітряними та пишними.

Викладіть їх на тарілку і подавайте, за бажанням полити медом.

Нагадаємо, рецепт ніжних панкейків із яблуком та ананасом.