Ідеально для зими. Рецепт ситного горохового супу
Ніщо так не зігріває зимовими вечорами, як тарілка горохового супу з копченостями.
Зварити смачний гороховий суп легко. Його головний плюс у тому, що постоявши в холодильнику, він стає тільки смачнішим, наситившись ароматами.
Ідеально вийде, якщо зварити суп зі свинячими копченими реберцями, але можна взяти будь-яке копчене м'ясо, хоч би навіть качку, або курку. А коли вже розіллєте суп по тарілках, додайте в тарілку трохи сухариків із білого хліба, тоді суп стане ще смачнішим.
Гороховий суп із копченостями
Складові:
- Горох — 230 гр;
- Три картоплини;
- Свинячі копчені реберця — 500 гр;
- Одна морквина;
- Одна невелика цибулина;
- Рослинна олія, сіль, білий хліб для сухариків.
Сухий горох промийте, залийте холодною водою і залиште щонайменше на дві години. Можете залишити і на ніч. Воду після цього злийте, горох знову промийте.
Залийте горох трьома літрами води та поставте на вогонь. Горох потрібно іноді помішувати, щоб він не пригорів та знімати піну. Варитиметься він близько години.
Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками, додайте її до гороху. Поваріть на маленькому вогні ще близько 15 хвилин.
Підсмажте на олії дрібно нарізану цибулю і натерту на великій тертці моркву. Смажте, поки морква не стане м'якою.
Додайте в суп засмажку та копчені реберця. Варіть близько 15 хвилин, посоліть і поперчіть. Вимкніть вогонь і залиште суп настоюватися, хоч хвилин на десять.
А тим часом приготуйте грінки. Зріжте із хліба скоринку, наріжте кубиками і підсушіть у духовці, розігрітій до 180 градусів. Це триватиме хвилин п'ятнадцять.
Також ви можете приготувати смачну солянку. Для неї потрібна суміш копченостей і трохи терпіння, і у вас вийде чудовий суп.