М'ясна та навариста. Як приготувати ідеальну солянку?
Солянка готується з копченостями, на м'ясному бульйоні і, настоявшись, стає одним із найкращих зимових супів.
Солянка — це, мабуть, один із найкращих зимових супів. Він наваристий, з великою кількістю м'яса, зігрівальний і ситний. А, постоявши в холодильнику, він, як і борщ, стає тільки смачнішим.
Цікаво, але суворого рецепта солянки немає, тут кожен може проявити фантазію. А скоріше є набір інгредієнтів, з яких вона готується.
Потрібна білкова основа: м'ясо, копченість чи риба. Потрібна овочева заправка — частіше цибуля та томатна паста. Також потрібна кислинка — для цього в солянку додають мариновані, або солоні огірочки, зелені оливки, або каперси.
У результаті виходить ситний та ароматний суп.
Солянка
Складові:
- Яловичина — 400 г;
- Мисливські ковбаски, шинка, ковбаса — стільки, скільки не шкода, але приблизно по 200 г кожного м'ясного інгредієнта;
- Мариновані огірки — 3 штуки;
- Ріпчаста цибуля;
- Морква — 1 штука;
- Томатна паста — 2 ст. л.;
- Каперси — 30 г;
- Оливки – 120 г;
- Сіль, чорний горошок перець, лавровий лист, петрушка.
Для початку зваримо смачний міцний бульйон. Моркву потрібно нарізати й разом з половиною великої цибулини трохи підсмажити на сковороді гриль. Викласти овочі в каструлю, додати м'ясо, краще брати шматочок із кісточкою для наваристості. Залити водою і після закипання варити півтори години, поки м'ясо не буде готове. Незадовго до готовності кинути лавровий лист і перець горошком.
Коли м'ясо звариться, дістати його та відкласти. Бульйон процідити. Другу половинку цибулини дрібно нарізати.
Пасерувати цибулю на сковороді з томатною пастою. Можна замість пасти використовувати консервовані помідори пелаті. Додати дрібно порізані огірочки.
Повернути бульйон на плиту, довести до кипіння. Закинути в нього томатне заправлення з цибулею та огірками. Коли суп знову закипить — додати до нього нарізані копченості та яловичину, яку слід зрізати з кістки та дрібно нарізати.
Солянка добра тим, що в неї можна відправити всі залишки ковбасок та шинки, що є в холодильнику. Потримати на вогні хвилин п'ять, вирівняти на смак сіллю та цукром. Замість солі можна використовувати рідину з-під солінь: оливок та огірків. У тарілки покласти очищені від кісточок оливки, додати каперси, якщо є. Розлити солянку, додати сметану, дрібно нарізану петрушку і скибочку лимона, щоб довести смак та вигляд до ідеального.
Також ви можете приготувати ще один суп, що зігріває — курячий з локшиною. Цей наваристий суп раптово поверне вас у дитинство.