Сирні кульки з корицею: просто і смачно

Сирні кульки
Фото: cook_with_me_at_home | Сирні кульки

Щоб кульки краще просмажилися та не було перевитрати олії, краще брати невелику, але глибоку ємність для смаження.

Смачні сирні кульки стануть гарним перекусом, а також порадують дітей і дорослих як частування до чаю. Готуються вони просто і швидко, а на смак виходять дуже ніжними. Як правильно їх приготувати, розповіли в блозі cook_with_me_at_home.

Сирні кульки

Складові:

  • Сир кисломолочний — 250 г;
  • Цукор — 70 гр;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Порошок для печива (суміш, що складається з харчової соди, борошна та лимонної кислоти) — 1 ч.л.;
  • Борошно — 240 гр;
  • Сіль — дрібка;
  • Кориця (можна без) — 1/4 ч.л.;
  • Олія — для смаження.

Спосіб приготування:

Сир пропустити через м'ясорубку на дрібне сито чи перебити блендером. Додати цукор, яйця, сіль, корицю, перемішати. Борошно змішати з порошком для печива. Кількома етапами ввести просіяне борошно в сирну суміш і замісити тісто. Воно трохи липнутиме до рук, але не потрібно додатково забивати його борошном.

Від тіста відщипнути шматочки та сформувати невеликі кульки розміром із горіх, викласти їх на трохи присипану борошном поверхню. Оскільки тісто досить липке, краще працювати в рукавичках або руками, змащеними олією.

Коли сформовані всі кульки, на вогні, трохи більшому від мінімального, розігріти олію в глибокому посуді. Коли воно добре нагріється, викласти кілька кульок, щоб вони плавали в олії, і одразу їх виделкою перевернути. Так вони не прилипнуть до дна.

Смажити до золотистого кольору з усіх боків. Важливо під час смаження постійно "рухати" кульки для рівномірності прожарювання. Готові кульки викласти на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир. Готові кульки посипати цукровою пудрою.

Як приготувати смачний лимонний зефір.