Американська класика. Рецепт торта "Три молока"

торт три молока, тріс лечес, трелече, смачний торт, рецепт торта
Фото: Getty | Торт "Три молока"

Це простий та смачний десерт, який легко приготувати.

Related video

Три молока — це знаменитий торт з Америки. Тільки автора, як це зазвичай відбувається із класичними рецептами, знайти неможливо. За авторство "Трес лечес" (або "Три лече"), як його називають, борються Мексика, Нікарагуа та Венесуела.

А ще це дуже смачний торт, який кожному під силу приготувати.

Торт "Три молока"

Складові:

Для бісквіта:

  • Три яйця;
  • Борошно — 125 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Ваніль, або ванільний цукор;
  • Розпушувач – 8 г.

Для заварного крему:

  • Молоко — 125 мл;
  • Два жовтки;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Ваніль, або ванільний цукор;
  • Кукурудзяний крохмаль — 13 г;
  • Вершкове масло — 100 г.

Для крему зі згущеного молока:

  • Вершкове масло — 120 г;
  • Згущене молоко — 60 мл.

Для вершкового крему:

  • Вершки 33% — 150 мл;
  • Цукрова пудра – 50 г.

Щоб приготувати бісквіт, необхідно відокремити білки від жовтків. Білки збити, потім додати цукор і збивати, доки маса не стане однорідною та повітряною. Просійте муку і акуратно введіть її в яєчну масу, перемішуючи масу силіконовою лопаткою знизу вгору.

Застеліть невеликий лист пергаментом і вилийте тісто. Випікайте бісквіт при 180 градусах близько пів години. Якщо бісквіт не приготувався, зменшіть температуру до 165 градусів і печіть ще 20 хвилин.

Тепер готуйте заварний молочний крем. Підігрійте молоко у сотейнику. В окремій мисці збийте жовтки з цукром та кукурудзяним крохмалем. Потім акуратно вводите гаряче молоко у яєчну суміш, активно заважаючи крем віночком. Покладіть крем у молоко, що залишилося, і поваріть, поки крем не стане густим. Додайте ваніль і шматочок вершкового масла. Дайте крему охолонути, а потім збийте м'яке вершкове масло і поступово введіть його в холодний крем. Збийте весь крем ще раз.

Крем із молока приготувати найпростіше: збийте м'яке вершкове масло, додайте згущене молоко і збивайте, поки маса не стане однорідною.

А для вершкового крему збийте охолоджені вершки із цукровою пудрою.

Настав час збирати десерт. Остиглий бісквіт наріжте на кубики і просочіть його кремом зі згущеного молока, зверху покрийте кремом заварним і покладіть просочений бісквіт, зверху крем зі збитих вершків. Прикрасьте торт м'ятою, тертим шоколадом або свіжими ягодами. Можна посипати корицею.

Також ви можете приготувати найсмачніший класичний торт "Панчо" з бісквітом та консервованими ананасами.