Американська класика. Рецепт торта "Три молока"
Це простий та смачний десерт, який легко приготувати.
Три молока — це знаменитий торт з Америки. Тільки автора, як це зазвичай відбувається із класичними рецептами, знайти неможливо. За авторство "Трес лечес" (або "Три лече"), як його називають, борються Мексика, Нікарагуа та Венесуела.
А ще це дуже смачний торт, який кожному під силу приготувати.
Торт "Три молока"
Складові:
Для бісквіта:
- Три яйця;
- Борошно — 125 г;
- Цукор — 100 г;
- Ваніль, або ванільний цукор;
- Розпушувач – 8 г.
Для заварного крему:
- Молоко — 125 мл;
- Два жовтки;
- Цукор — 2 ст. л.;
- Ваніль, або ванільний цукор;
- Кукурудзяний крохмаль — 13 г;
- Вершкове масло — 100 г.
Для крему зі згущеного молока:
- Вершкове масло — 120 г;
- Згущене молоко — 60 мл.
Для вершкового крему:
- Вершки 33% — 150 мл;
- Цукрова пудра – 50 г.
Щоб приготувати бісквіт, необхідно відокремити білки від жовтків. Білки збити, потім додати цукор і збивати, доки маса не стане однорідною та повітряною. Просійте муку і акуратно введіть її в яєчну масу, перемішуючи масу силіконовою лопаткою знизу вгору.
Застеліть невеликий лист пергаментом і вилийте тісто. Випікайте бісквіт при 180 градусах близько пів години. Якщо бісквіт не приготувався, зменшіть температуру до 165 градусів і печіть ще 20 хвилин.
Тепер готуйте заварний молочний крем. Підігрійте молоко у сотейнику. В окремій мисці збийте жовтки з цукром та кукурудзяним крохмалем. Потім акуратно вводите гаряче молоко у яєчну суміш, активно заважаючи крем віночком. Покладіть крем у молоко, що залишилося, і поваріть, поки крем не стане густим. Додайте ваніль і шматочок вершкового масла. Дайте крему охолонути, а потім збийте м'яке вершкове масло і поступово введіть його в холодний крем. Збийте весь крем ще раз.
Крем із молока приготувати найпростіше: збийте м'яке вершкове масло, додайте згущене молоко і збивайте, поки маса не стане однорідною.
А для вершкового крему збийте охолоджені вершки із цукровою пудрою.
Настав час збирати десерт. Остиглий бісквіт наріжте на кубики і просочіть його кремом зі згущеного молока, зверху покрийте кремом заварним і покладіть просочений бісквіт, зверху крем зі збитих вершків. Прикрасьте торт м'ятою, тертим шоколадом або свіжими ягодами. Можна посипати корицею.
Також ви можете приготувати найсмачніший класичний торт "Панчо" з бісквітом та консервованими ананасами.