Торт "Тетяна": як приготувати смачний десерт до свята
Торт можна прикрасити шоколадною крихтою зверху та з боків.
25-січня відзначається Тетянин день, і з цієї нагоди рекомендуємо порадувати своїх знайомих Тетян однойменним десертом — смачним тортом за рецептом із блогу "В Меню".
Торт "Тетяна"
Складові:
- Сметана — 200 гр;
- Борошно — 5 ст.л.;
- Молоті волоські горіхи — 1 скл.;
- Згущене молоко — 0,5 банки;
- Яйця — 2 шт.;
- Цукор — 1 скл.;
- Вершкове масло — 100 гр;
- Сода — 1 ч.л. без верху.
Для крему:
- Згущене молоко — 1 банка;
- Вершкове масло — 400 гр.
Спосіб приготування:
Сметану змішати із содою та залишити в теплому місці на пів години. Яйця та цукор розтерти добіла, щоб вийшла однорідна консистенція, потім влити туди згущене молоко, додати розм'якшене вершкове масло, сметану та все перемішати. В отриману масу всипати борошно та горіхи та перемішати тісто, щоб воно вийшло однорідним.
Форму для випікання змастити вершковим маслом або маргарином і посипати тонким шаром борошна, щоб коржі не прилипали. Розділити тісто на дві частини, випікати по черзі в розігрітій до 180 градусів 25-30 хвилин кожен корж.
Далі потрібно приготувати крем. Для цього змішати згущене молоко з розм'якшеним вершковим маслом і збивати до однорідної маси.
Охолоджені коржі змастити кремом, сформувати торт і прикрасити на свій смак. Верх можна змастити кремом або ж покрити шоколадною глазур'ю.
Раніше Фокус писав, як приготувати медовик зеленого кольору.