Торт "Тетяна": як приготувати смачний десерт до свята

Торт "Тетяна"
Фото: Receptov.one | Торт "Тетяна"

Торт можна прикрасити шоколадною крихтою зверху та з боків.

25-січня відзначається Тетянин день, і з цієї нагоди рекомендуємо порадувати своїх знайомих Тетян однойменним десертом — смачним тортом за рецептом із блогу "В Меню".

Торт "Тетяна"

Складові:

  • Сметана — 200 гр;
  • Борошно — 5 ст.л.;
  • Молоті волоські горіхи — 1 скл.;
  • Згущене молоко — 0,5 банки;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цукор — 1 скл.;
  • Вершкове масло — 100 гр;
  • Сода — 1 ч.л. без верху.

Для крему:

  • Згущене молоко — 1 банка;
  • Вершкове масло — 400 гр.

Спосіб приготування:

Сметану змішати із содою та залишити в теплому місці на пів години. Яйця та цукор розтерти добіла, щоб вийшла однорідна консистенція, потім влити туди згущене молоко, додати розм'якшене вершкове масло, сметану та все перемішати. В отриману масу всипати борошно та горіхи та перемішати тісто, щоб воно вийшло однорідним.

Форму для випікання змастити вершковим маслом або маргарином і посипати тонким шаром борошна, щоб коржі не прилипали. Розділити тісто на дві частини, випікати по черзі в розігрітій до 180 градусів 25-30 хвилин кожен корж.

Далі потрібно приготувати крем. Для цього змішати згущене молоко з розм'якшеним вершковим маслом і збивати до однорідної маси.

Охолоджені коржі змастити кремом, сформувати торт і прикрасити на свій смак. Верх можна змастити кремом або ж покрити шоколадною глазур'ю.

Раніше Фокус писав, як приготувати медовик зеленого кольору.