Простий рецепт шоколадного торта без яєць

простий рецепт шоколадного торта, як приготувати торт, торт без яєць, рецепт тесту для торта без яєць
Фото: Getty | Шоколадний торт без яєць

Зазвичай до рецептів солодкої випічки входить дуже багато інгредієнтів, але цей торт готується неймовірно просто.

Related video

Шоколадні торти люблять дуже багато, але готують їх не всі, адже солодка випічка зазвичай здається складною справою. Цей торт дуже просто приготувати. До того ж ви можете доповнювати рецепт на свій розсуд. І головне, він підходить навіть вегетаріанцям, адже у ньому немає яєць.

Шоколадний торт без яєць

Складові:

Для тіста:

  • Борошно — півтори склянки;
  • Цукор — 1 склянка;
  • Рослинна олія — третина склянки;
  • Какао-порошок — третина склянки;
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.;
  • 1 чайна ложка
  • Сода — 1 ч. л.;
  • Дрібка солі;
  • Склянка води;
  • Оцет — 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Цукор — пів склянки;
  • Рослинна олія — 4 ст. л.;
  • Молоко — 2 ст. л.;
  • Какао-порошок — 2 ст. л.;
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.

Для початку розігрійте духовку до 177 градусів, бо інгредієнти змішуються дуже швидко, і треба бути готовим до того, щоб поставити торт пектися. У місткість всипте борошно, цукор, какао-порошок, соду і сіль, ванільний екстракт, олію та оцет. Перемішайте все віночком, а потім влийте воду.

Якщо хочете, можете замінити воду кавою, тоді смак вийде цікавішим.

Вилийте тісто у форму і випікайте близько пів години.

Коли торт буде готовий, дістаньте його з духовки та дайте охолонути.

Тепер час готувати глазур. У невеликій каструльці, або сотейнику змішайте цукор, олію, молоко і какао-порошок. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння глазур. Варіть на маленькому вогні хвилини зо дві, потім вогонь вимкніть і перемішуйте віночком ще дві хвилини. У фіналі додайте ванільний екстракт. Вилийте глазур на торт і дайте йому охолонути протягом години. Якщо глазур ви робити не захочете, у вас вийде ароматний шоколадний кекс. До речі, рецепт можна зробити вегетаріанським, якщо замінити звичайне молоко соєвим.

Також ви можете приготувати класичний торт "Панчо", який вигаданий на початку 2000-х і досі залишається популярним десертом.