Як приготувати класичний суп мінестроне з пармезаном

мінестроне з пармезаном, овочевий суп, мінестроне, італійська кухня, фото
pixaby.com

Мінестроне походить з тих часів, коли Рим був миром. Але в цей суп досі вносять удосконалення.

Мінестроне з пармезаном — страва, в якій поєднується давня історія (готувати її почали ще в Римі, який навіть не став імперією) із сучасними тенденціями. І готують його, звісно, не лише в Італії. Ось рецепт від знаменитого американського шефа та ресторатора Боббі Флая…

Мінестроне з пармезаном

Інгредієнти:

  • картопля — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • кабачки — 1 шт.;
  • перець солодкий — 1 шт.;
  • помідори — 1 шт.;
  • селера — 2 стебла;
  • зелений горошок — 2 ст. л.;
  • спагеті — 1 жменя;
  • часник — 2 зубчики;
  • сир пармезан — 100 г.;
  • олія;
  • сіль перець.

Починаємо роботу над мінестроне з пармезаном підготовкою інгредієнтів. Овочі ріжемо на кубики — як завжди, такої величини, щоб нам зручно було з ними під час їжі.

Розігріваємо в сковороді олію. Обсмажуємо у ній цибулю з часником до м'якості. Додаємо морквину та готуємо кілька хвилин. Потім додаємо солодкий перець та селеру. Ще 2-3 хвилини тушкуємо. Нарешті додаємо кабачок, перемішуємо і тушкуємо на малому вогні приблизно 15-20 хвилин. Приправляємо все спеціями.

У каструлі доводимо до кипіння воду, кладемо картоплю. Додаємо овочеву суміш із сковороди і даємо всьому цьому закипіти. Додаємо горошок та часточки помідорів. І в останню чергу — приєднуємо спагтті. Варимо до готовності.

Подаємо відразу ж, присипавши суп у тарілках стружкою пармезану. Наш мінестроне готовий!