Гречка з м'ясом по-купецьки. Як приготувати блюдо на кожен день
Варіант смачної страви з м'ясом щодня
В даному випадку, гречка вариться не окремо, а тушкується разом із фаршем та соусом. І це правильно: смак виходить незвичайний і лише трохи нагадує простий смак окремо взятої гречаної каші. Цей варіант рецепта взято нами у автора проекту "Їмо вдома" Ольги Коваленко.
Гречка з м'ясом по-купецьки
Iнгредiєнти
- гречана крупа — 150 г;
- цибуля ріпчаста — 1;
- морква — 1;
- м'ясний фарш — 300 г;
- томатна паста — 2 ст. л.;
- часник — 2 зубчики;
- олія;
- лавровий лист — 2;
- сіль перець
Гречку по-купецьки готуємо просто і швидко. Промиваємо гречану крупу та просушуємо її на сковороді, змащеній олією.
Обсмажуємо на олії цибулю, нарізану кубиками, моркву, натерту на великій тертці, і м'ясний фарш. Працюємо над цією сумішшю, поки м'ясо з цибулею не набудуть характерного золотистого відтінку. Додаємо томатну пасту, добре перемішуємо.
Нарешті, настає час промитої та підсушеної гречки. Висипаємо її в сковороду до суміші овочів та м'яса. Заливаємо окропом так, щоб злегка покривалося. Додаємо лавровий лист. Солимо і перчимо. Готуємо під кришкою на повільному вогні до повного всмоктування рідини. На самому фініші додаємо дрібно нарізаний часник та перемішуємо.
Гречка з м'ясом по-купецьки готова до подачі!