Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Деруни по-шведськи. Як приготувати смачні рагмурки

шведські деруни, рагмурки, картопляні оладки, кулінарія
foodman.club

Деруни готують не лише в Україні — їх рецепти є практично у кожній європейській кухні

Шведські деруни рагмурки (від raggmunk – "волосатий пончик") дуже нагадують знайомі всім нам українські деруни. Але все-таки це щось інше — принаймні шведи вважають їх не оладками, а млинцями, і намагаються готувати відповідно. Та й подаються вони інакше — не зі сметаною, а… з беконом. І тому соус до них йде кисло-солодкий — наприклад, брусничний, рекомендують фахівці з Foodman Club.

Деруни по-шведськи — рагмурки

Iнгредiєнти

  • картопля — 1.5 кг;
  • молоко — 700 мл;
  • бекон — 400 г;
  • борошно — 300 г;
  • яйце — 2;
  • вершкове масло;
  • сіль

Деруни по-шведськи – рагмурки – робляться просто. Змішуємо в мисці борошно із сіллю, розбавляємо половиною від нашого молока (в даному випадку — 350 мл), збиваємо масу до однорідності. Додаємо яйця, доливаємо залишок молока, змішуємо та залишаємо тісто настоятися на півгодини.

Відео дня

Дрібно натираємо картоплю, додаємо до теста, ретельно перемішуємо. Добре прогріваємо сковорідку і на олiї (а краще маслi, рекомендують шведи) обсмажуємо тісто, розділене на порції так, щоб вийшли товсті млинці.

Бекон, розрізаний на не дуже маленькі шматки, обсмажуємо окремо і зливаємо жир від нього в окрему ємність. Готові рагмурки складаємо разом із беконом на фольгу, заливаємо жиром і запікаємо в духовці хвилин 10-15. На виході — справжнісінькі деруни по-шведськи!