Як приготувати картопляні зрази з яйцем

картопляні зрази, рази з яйцем, кулінарія
recept.ua

Зрази в цьому виконанні — це не суцільна котлетка, а гнізда, в яких розміщуються яєчня.

Приготувати картопляні зрази можна по-різному. Ось варіант, який пропонує відомий ресурс Recept.ua. У ньому, крім картоплі, беруть участь яйця, сир, грудинка та сушені помідори. А головне — незвичайна форма: не котлетки, а гнізда, в яких і розміщуються яйця.

Зрази з яйцями

Iнгредiєнти

  • картопля — 800 г;
  • грудинка — 100 г;
  • панірувальні сухарі — 3 ст. л.;
  • сир твердий — 50 г;
  • яйце — 5;
  • помідор сушений;
  • зелень;
  • сіль перець

Зрази з яйцем починаємо з того, що копчений бекон або грудинку нарізаємо невеликими шматочками і, помішуючи, смажимо на сковороді хвилин 10. Жир повинен повністю витопитися, а грудинка (бекон) стати золотистою.

Попередньо відварену картоплю розштовхуємо в пюре. Додаємо грудинку, панірувальні сухарі, сіль та перець. Вимиту зелень дрібно рубаємо і відправляємо туди ж. Натираємо сир і додаємо у загальну масу. Перемішуємо до однорідності. Формуємо плоскі круглі котлетки, викладаємо на застелений пергаментом лист. Дном склянки продавлюємо виїмки, вбиваємо туди яйця і зверху присипаємо сушеними помідорами. Відправляємо лист з зразами в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Через 15 хвилин зрази виймаємо, остуджуємо — і насолоджуємося!