Просто для посту: як приготувати гречані котлети
Ситна апетитна страва з доступної гречаної крупи — знахідка для пісних днів
Рецепт гречаних котлет цікавий тим, що можна не відварювати крупу для них спеціально, а використовувати залишки вчорашньої каші, щоб економніше витрачати продукти, пише автор рецепту — 1000.menu. У будь-якому випадку це дуже смачно. І, звичайно, дуже пісно!
Гречані котлети
Інгредієнти (на 4 порції)
- гречка – 1 склянка;
- картопля — 450 г;
- олія — 150;
- панірувальні сухарі;
- кінза, коріандр;
- сіль, перець
Для гречаних котлет крупу ретельно промиваємо, викладаємо в каструлю та заливаємо чистою водою. Додаємо трохи солі. Доводимо до кипіння і, зменшивши вогонь, варимо кашу близько 20-25 хвилин на найменшому вогні. Крупу завжди краще трохи розварити, аніж не доварити. Готову кашу остудити до кімнатної температури і перекласти у велику миску.
Додаємо сіль, перець та мелений коріандр, перемішуємо до однорідності. Можна, в принципі, додавати й інші прянощі, на ваш смак — це зробить котлети "веселіше". Формуємо з цього фаршу котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо на олії до золотистості з обох боків.
Готові гречані котлети найкраще відразу ж подавати до столу — у цей момент вони максимально хрусткі та апетитні.