Смажена картопля з вінницьким акцентом: як приготувати українську страву
Варіант смаженої картоплі з часниковою підливою, винайдений однією небайдужою кухаркою з Вінницької області
Смажена картопля по-уланівськи — рецепт того, як можна з найпростішого та знайомого витягти щось цікаве та оригінальне. Як пишуть на українському агрегаторі рецептів Tastyhome.in.ua, цей варіант був придуманий 1947 року в селищі Уланів (Вінницька область) кухаркою Глафірою Дорош. Його головний секрет — часникова підлива. Обіцяють на виході дуже смачну страву з дивовижним ароматом.
Смажена картопля по-уланівськи
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- олiя;
- часник — 1 головка;
- сіль
Смажену картоплю по-уланівськи готуємо так. Однокаліберну картоплю середніх розмірів очищаємо від шкірки, розрізаємо кожну картоплину на 4 довгасті часточки. У чавунний казан наливаємо олію, якої має бути досить багато, щоб картопля в нiй купалася. Нарізані часточки опускаємо в нагріту олію і готуємо 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Тим часом чистимо часник, розтираємо у ступці разом із щедрою дрібкою солі. Якщо ступки немає — пропускаємо часник через прес і змішуємо із сіллю. У часникове пюре додаємо трохи води та олії, щоб вийшла підлива. І коли картопля по-уланівськи досягла стадії золотистості, виймаємо її, розкладаємо по тарілках і додаємо підливи. У цьому – запорука успіху!